Měli i první šanci zápasu, když ve 35. min. po faulu Costy na Peška a Fundově trestném kopu hlavičkoval Čermák nad bránu. Čtyři minuty nato měla tutovku Sparta, ale Costa sám před Křížkem pálil vedle zadní tyče. Po půli sice favorit šel do vedení, ale jen díky přísné penaltě, když Konaté narazil v rohu vápna na Fundu a ochotně se skácel na trávník. Jihočeši ale bojovali dál a po zásluze se dočkali vyrovnávací branky: v 71. min. si Pešek zaběhl za beky na ideální Čermákův pas a hokejovým blafákem dal na 1:1. Za další čtyři minuty ale utekl Schick a parádní slalom ve vápně zakončil gólem na 2:1.

Sparta – Dynamo ČB 2:1 (0:0)
Branky: 50. Aleš Čermák (11), 75. Schick – 71. Pešek. ŽK: Adr. Čermák. Diváci: 200. Rozhodčí: Lerch – Vjasjuk, Kobr.

Sparta: Budinský – Chvátal, Piško, Holek (46. Mazuch), Costa – Konaté, Sáček (46. Mareček), Matějovský (63. Mustedanagič), Shala (58. Zahustel), Ch. Frýdek (46. Aleš Čermák) – Pulkrab (58. Schick).

Dynamo: Křížek – Klesa (67. Řezáč), Šourek, Novák, Funda – Adrian Čermák, Čavoš (72. Hála) – Pešek (82. Hric), Matoušek (46. Kadula), Wermke (78. Frnoch) – Kalod (60. Černý).

Vodňany slaví 120 let fotbalu

Oslavy 120 let fotbalu ve Vodňanech vyvrcholí tuto sobotu na fotbalovém stadionu bohatým sportovně-kulturním odpolednem.

„Vedení našeho klubu, který navazuje na původní Bruslařsko-veslařský zábavný klub Vodňany, založený v roce 1896, se podařilo na sobotní odpoledne zajistit zajímavý sportovní a kulturní program," uvádí ve svém mailu trenér vodňanských fotbalistů Václav Hrachovec (na snímku Jana Škrleho).

Na úvod pořadu se od 14.30 hodin utkají fotbalisté z let 1995 až 2000 (Novák, Lang, Varyš, Furst, Bečvář, Veselý, Beneš, Mareš, Kopenec, Žlábek, Frank, Sochor, Jarolímek) s XI. osobností, v níž účast potvrdili i hráči s ligovou minulostí (mj. Zušťák, Polodna, Prášil, Gornický, Mára, Kostka, Sokolt, Novotný, Otepka, atd.).

Zlatým hřebem pořadu je duel prvoligové Příbrami s Vlašimí (17). „Oba týmy potvrdily účast všech svých opor," ujišťuje Hrachovec.

Příjemným zákuskem na závěr bude utkání All Stars mužů a All Stars žen (19.00), v němž se exhibičně představí známé osobnosti Vodňan v duelu s jedenáctkou fotbalistek v čele s Petrou Divišovou, reprezentantkou ČR a několikanásobnou Fotbalistkou roku.

Po fotbalových kláních na účastníky oslav čeká velký kulturní večer, během něhož od 21 hod. uslyší mj. koncert vodňanské rockové skupiny Přes Rock či vystoupení Jiří Schelinger Memory Bandu. A pozor, prvních 120 piv je po 1,20 Kč…