Zápas hráči obou mužstev začali nezvykle svižně a od prvních minut se zajímavé situace střídaly aktivně. Pro hosty se první šance rodila v 8. minutě, kdy kopali dva rohy v řadě, nic z nich ale nevytěžili. Dynamo poté rozvážnou kombinací získalo střed hřiště a ve 14. minutě prvně zahrozilo, jenže na Poučkův prudký přízemní centr Táborský ve skluzu o kousek nedosáhl. O osm minut později si Mashike po Staňkově dlouhém výkopu elegantně zpracoval míč a tvrdě vypálil, Fendrichovu branku ale minul.

Po půlhodině hry už se ale domácí fanoušci dočkali!

Wermkeho poslal z autu dlouhý míč až do vápna, tam ho hlavou prodloužil Mashike a Táborský už si věděl rady – 1:0!

Jen tři minuty nato mohlo být pro domácí ještě veseleji, když z hranice vápna napřáhl Mashike a brankář Fendrich jeho tvrdou ránu vyškrábl od tyče v pádu jen konečky prstů.

Hrálo se o hodně, oběma týmů šlo o prvenství v tabulce, přesto hned v úvodu druhé půle opavský Smola předvedl v roli gentlemana, když změnil verdikt rozhodčí z rohu na odkop od brány.

Začátek druhé půle jinak patřil hostům a ti svůj tlak už v 55. minutě korunovali vyrovnávacím gólem, jehož autorem byl po rohovém kopu a odraženém míči ranou z voleje Kayamba.

Hosté byli na koni a trenér Horejš vycítil, že hlavně je třeba eliminovat, rychlonohého Kayambu, jenž byl na pravé straně opavského útoku k neudržení. Přišel tudíž Benát a na levý kraj obrany se stáhl Pouček.

A tento tah domácí stratégovi vyšel.

V 65. min. se po vydařeném brejku dostal k míči ve vápně hostí Táborský, zkušeně se uvolnil přes blokujícího beka a ukázkovou ranou k zadní tyči dal na 2:1.

To byl pro hosty tvrdý úder, který deset minut nato znásobil Schaffartik, jenž v té chvíli jako poslední muž opavské obrany zastavil Mashikeho faulem, a sudí Franěk mu bez zaváhání ukázal červenou kartu.

To byl rozhodující moment zápasu, neboť v oslabení už Opava recept na nejlepší obranu soutěže najít nedokázala. Dynamo vyhrálo 2:1 a posunulo se do čela tabulky.

Co na to trenéři?

David Horejš (Dynamo): „Tři body jsme získali zaslouženě, v první řadě ale musím říct, že se hrál kvalitní fotbal, který měl ligové parametry. Že jsme první, nás těší, ale do konce soutěže ještě zbývá spousta zápasů.“

Roman Skuhravý (Opava): „S výkonem svého týmu do přestávky jsem velice nespokojen, první půli jsme odehráli jako staří páni. Sice jsme opticky měli více ze hry, jenže v prostorech, které pro soupeře nebyly nebezpečné. Ve druhé půli jsme byli jasně lepší a vyrovnali, po další chybě jsme ale dostali druhý gól a červená karta pak o výsledku rozhodla definitivně.“

Dynamo ČB - Opava 2:1 (1:0)
Branky: 30. a 65. Táborský – 55. Kayamba. ŽK: Čavoš, Javorek. ČK: 73. Schaffartzik. Diváci: 2413. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Novák.

Dynamo: Staněk – Řezáč, Novák, Havel, Kladrubský (62. Benát) – Čavoš, Javorek – Wermke (90. Moravec), Pouček – Mashike, Táborský (89. Kadula).

Opava: Fendrich – Hrabina (70. Zavadil), Simerský, Žídek, Stříž (70. Puškáč)– Kayamba, Schaffartzik, Jursa, Zapalač – Kuzmanovič, Smola (81. Jurečka).