Post lídra uhájili před týdnem i po bezgólové remíze v Táboře. Další těžký zápas hráče Dynama čeká v neděli, kdy na Střeleckém ostrově změří od 17 hod. své síly s Pardubicemi (ty v tabulce mají jen o dva body méně).

„Derby se nám sice herně nepovedlo, ale bod z venku se počítá a to, proč jsme se nedokázali prosadit, jsme si důkladně rozebrali a celý týden jsme se pečlivě připravovali na nedělní utkání s Pardubicemi,“ zdůraznil trenér David Horejš.

Dynamo v derby postrádalo vykartované středopolaře Petra Javorka a Jakuba Peška, ti ale v nedělním zápase už budou opět k dispozici. „Tomu, že bychom měli být v optimálním složení a že proti Pardubicím půjdeme v plné síle, jsme samozřejmě velice rádi,“ liboval si trenér Horejš. „Vrací se také Matěj Helešic, jenž už trénuje naplno,“ dodal.

Marodka Dynama se vyprázdnila: „K dispozici není jedině Adrián Čermák, jenž ale po operaci už rehabilituje. Jinak bychom měli být v neděli kompletní,“ přemítal trenér Dynama.

Ten ví, že jeho tým v neděli čeká velice těžký duel. „Pardubice mají silné mužstvo, velice dobře organizované. Hráči tam jsou už dlouho pohromadě, navíc se letos ještě posílili o stopera Surzyna z Olomouce. Jsou tam zkušení Jeřábek, Řezníček či Petráň. Vůbec mě tudíž nepřekvapuje, že jsou v tabulce tak nahoře,“ připomněl Horejš, že Pardubice na vedoucí Dynamo na čtvrtém místě ztrácí jen dva body.

Speciální motivaci určitě bude v neděli mít nejlepší střelec Pardubic Michal Petráň, jenž v Dynamu několik sezon působil. „Udělal veliký posun a patří v Pardubicích ke klíčovým hráčům. Směrem dopředu je velice nebezpečný a letos přes disciplinární trest nastřílel už šest gólů,“ upozornil Horejš. „Pozor si ale budeme muset dát třeba i na Pavla Černého, jenž tam přišel v létě.“

Michal Petráň se na neděli velice těší. „Nejde zapomenout, že jsem za Dynamo pár let hrál. Že je to pro mě s tímto soupeřem trochu speciální zápas, to stále trvá. Pohlídat si musíme Iva Táborského, kterého si z budějovického dresu ještě pamatuji. Hrál i ligu, takže má velké zkušenosti a na něj si budeme muset dát pozor. Bude tuhý souboj, ale věřím, že vyhrajeme,“ uvedl Petráň pro klubový web.

S cílem zvítězit ale jde do nedělního zápasu i Dynamo. „Přestože respektujeme sílu soupeře, uděláme všechno pro to, abychom utkání zvládli a já věřím, že uspějeme a potěšíme fanoušky třemi body i kvalitní hrou,“ uzavřel David Horejš.