Opava totiž vedla tabulku jen díky výhře v předehrávce jarní části soutěže ve Vítkovicích a po předposledním kole první poloviny byl v tabulce Třinec první a Dynamo o dva body druhé.

Kdyby Jihočeši v Třinci vyhráli, měli by titul půlmistra. Bod nestačil, a byť určitě má velkou cenu, jeli fotbalisté Dynama domů trošku zklamaní. „Bod bereme, i když jsme spíše dva body ztratili,“ vraštil čelo trenér David Horejš. „Před zápasem bychom bod brali, myslím ale, že na tři body jsme určitě měli,“ litoval Patrik Čavoš, jenž v zápase ze stoprocentní šance trefil tyč. „Měli jsme na vítězství, dalo se tady vyhrát. Mrzí nás to a musíme to nahradit doma s Vlašimí,“ myslel už bezprostředně po zápase v Třinci na sobotní podzimní derniéru s Vlašimí záložník Petr Javorek.

O tom, že fotbalisté Dynama duel o titul půlmistra nevyhráli, dle jejich trenéra rozhodly nevyužité vyložené šance. „Měli jsme to vyřešit líp,“ mrzelo Horejše. „Jeden gól jsme dali, další dvě stoprocentní příležitosti, kdy jsme stáli tváří v tvář gólmanovi, jsme bohužel nevyužili a nastřelili tyčku a břevno. Samozřejmě, že nás to mrzí, na tři body bylo.“

V základní sestavě oproti minulému utkání s Pardubicemi se do středu obrany místo Havla posunul zkušený Kladrubský, za něhož na levý kraj obrany naskočil Pouček. „Myslím, že ten tah nám vyšel,“ přemítal trenér Horejš. „Vzhledem k tomu, že Třinec se naše útočníky snažil napadat, jsme si od Kladryho hlavně slibovali lepší rozehru zezadu, a to se splnilo,“ konstatoval budějovický kouč. „Třeba té tutovce, co měl Kuba Pešek, předcházela konstruktivní rozehrávka od stoperů.“

Nezklamal ani Pouček na levém beku. „Chtěli jsme být víc nebezpeční přes oba kraje, abychom víc útočili, což jsme si jak od Michala Řezáče, tak Lukáše Poučka slibovali. Variantu s Poučkem na beku jsme zkoušeli se Žižkovem a vyšlo to, tak jsme na to vsadili i v Třinci,“ vysvětloval Horejš.

Fotbalisté Dynama za celou první polovinu soutěže jen jednou prohráli, zatímco první Opava i druhý Třinec třikrát. „Někdy jsme měli třeba i štěstí, což k fotbalu také patří, hodně bodů jsme ale poztráceli nerozhodnými výsledky i v utkáních, kdy jsme většinou soupeře jasně přehráli. V tomto směru mě mrzí hlavně zápasy s Pardubicemi a Frýdkem doma, kdy to bylo na jednu bránu a oba ty zápasy jsme měli jednoznačně vyhrát,“ zdůraznil trenér Dynama.

První půlka II. ligy skončila, o víkendu se ale předehrává první kolo jarní části a v něm Dynamo už v sobotu hostí Vlašim (16.15). „Můžeme se dotáhnout na Opavu, která už má dohráno. To je pro nás ta nejlepší motivace,“ ujistil Horejš.

ZKLAMANÝ NÁDVORNÍK
„Že jsme nebodovali, je pro nás velkým zklamáním. Připravovali jsme se na soupeře zodpovědně, ale nezvládli jsme to,“ mrzelo po domácí prohře s Varnsdorfem (1:2) trenéra Táborska Romana Nádvorníka.

„Viděl jsem Varnsdorf hrát ve třech zápasech a věděl jsem, že jeho kvality neodpovídají postavení v tabulce,“ respektoval sílu soupeře kouč FCT, příčinu nezdaru však viděl ve zbytečných chybách. „Dostali jsme se do vedení, jenže nechali jsme soupeře rychle vyrovnat po hrubé chybě Hella, kdy vyrobil nesmyslnou standardní situaci na našem vápně. Hlavičkuje s hráčem o hlavu menším a fauluje ho rukama. To jsou základní věci, které se stát nemůžou,“ nebral si Nádvorník servítky.

Rychlé vyrovnání viděli jako důležitý zlom i hosté: „My věděli, že Táborsko je silný soupeř a má kvalitní standardní situace, bohužel jsme inkasovali jako první. To, že jsme za pár minut vyrovnali, nás hodně nakoplo,“ vyzdvihl stoper Petr Zieris. „Druhou půli nás soupeř na pár minut zatlačil a měl několik šancí včetně závěrečného tlaku, ale nechali jsme na hřišti vše a výhru uhájili.“ dodal.

Dle trenéra Nádvorníka zbytečná chyba předcházela i rozhodující brance hostí. „Ve druhém poločase jsme měli další tři šance, ty jsme ale neproměnili a naopak po hrubce Klusáka, který nahrál soupeři, jsme sami inkasoval,“ hněval se domácí kouč, jehož svěřenci zakončí podzim v neděli jarní předehrávkou v Praze proti Olympii. „Čeká nás velice těžký zápas, protože na Olympii se hraje fotbal, který nám moc nesedí. Olympie to řeže od podlahy a rozhodčí mužstva nechrání. Budeme to mít těžké. Ale potřebujeme nějaký bod získat, abychom měli klidnější zimu,“ uzavřel Roman Nádvorník.