A byť prioritou týmu je návrat do I. ligy, chtějí Jihočeši ligové hosty vyřadit.

Poslední zápas mezi oběma dnešními pohárovými soupeři se hrál na jaře ještě v I. lize a pro fotbalisty Dynama jeho výsledek měl měl osudový dopad, protože prakticky rozhodl o jejich sestupu do II. ligy.

Navíc zmíněné utkání mělo podivnou pachuť, protože vítězný gól dala Příbram z penalty, která vzbudila veliké emoce. Navíc ještě hluboko v první půli byl Dynamu vyloučen Řezníček, jenž v létě zamířil právě do Příbrami. Sudí Dráb byl po zápase vyřazen z listiny rozhodčích I. a II. ligy.

„S Budějovicemi jsme soupeřili o sestup, čekám vyhrocený zápas," pro příbramský web uvedl Jakub Jugas, po jehož pádu ve vápně sudí Drábek pískl zmíněnou penaltu.

„Pocit v nás pořád je, musíme to ale hodit za hlavu a zkusit Příbram vyřadit," v rozhovoru pro Deník zdůraznil záložník Michal Klesa, jenž přišel do Dynama před dvěma lety právě z Příbrami.

S přáním přes Příbram přejít se netajil ani trenér Pavel Hoftych. „Do každého utkání jdeme s tím, že chceme hrát na vítězství, a pohár není výjimkou. Určitě chceme usilovat o postup," ujistil, ihned ale dodal, že jinou věcí je, v jakém složení jeho tým ve středu vyběhne. „Je možné, že šanci dostanou i mladší hráči, kteří potřebují získávat zkušenosti," nechal si trenér Dynama otevřená zadní dvířka. Nebude Hanzlík, jenž dohrával proti Frýdku se zlomeným nosem.

Naopak by se v dresu Dynama po delší pauze, zaviněné zraněním, na hřišti mohl opět objevit Rastislav Chmelo. „Už s námi trénuje a jsem rád, že je zpátky, protože i na tréninku ukazuje, že je to hráč, který má cit pro hru," sdělil už před víkendem Pavel Hoftych.

I Příbram však chce uspět. „Dynamo jistě bude chtít postoupit, my ale také," řekl Deníku po 2. kole poháru v S. Ústí kouč František Straka a dodal, že se na zápas těší. „Já se do Budějovic vždycky těším. Je to moje rodné město, v Dynamu jsem vyrůstal. Čekám hodně zajímavý zápas. Přesto, že Budějovice měly tu neskutečnou sérii, kdy se jim nedařilo. Což pro mě byl šok, neboť já všude říkal, že Dynamo tentokrát druhou ligu projde absolutně bez problémů a že napodobí Bayern, který bundesligu vyhrál o dvacet bodů. Ale přes tu zmíněnou sérii, kdy se Dynamu nedařilo, mají Budějovice podle mě natolik kvalitní tým, že do ligy stejně postoupí," uzavřel před cestou na jih příbramský kouč.

Táborsko v pátek s Bohemkou

Fotbalisté Táborska si zpestří volný druholigový víkend v pátek doma přátelským zápasem s prvoligovými týmem Bohemians 1905. Začátek je na Soukeníku v 16 hodin.

Devatenáctka Dynama ve středu s Mostem

Devatenáctka Dynama ve vloženém kole I. ligy hraje ve středu od 14 hod. na Složišti s Mostem.

A Jihočeši jistě budou chtít pokračovat v úspěšné sérii, už ve čtyřech duelech v řadě totiž nepoznali hořkost porážky.

Naposledy hráli ve Zlíně 3:3, byť v půli prohrávali 0:2. „Měli jsme i v první půli šance, ale nedali jsme je a domácí z brejků dvakrát skórovali," litoval trenér Petr Skála. Po půli hosté třemi góly v řadě otočili, navíc trefili i tyč, nakonec ale domácí šťastnou tečovanou trefou stihli vyrovnat. „Remíza je asi spravedlivá, i když po první půli jsme měli navrch. Ale druhou část zápasu jsme nezvládli," uznal zlínský trenér Jan Somberg.