Ani pak ale o postupu do III. ligy se v Čížové nahlas nemluvilo: „Prvním předpokladem by bylo udělat v Čížové takové hřiště, které by mělo patřičné parametry,“ uvedl tehdy pro Deník jižní Čechy trenér Zdeněk Staroba.

Poté k tomu ještě dodal, že ani jeho týmu současné hřiště v Čížové příliš nevyhovuje. „Máme totiž hodně fotbalové mužstvo, plné zkušených hráčů,“ připomněl, že fotbalistům, kteří hrávali i I. či II. ligu, vyhovuje kvalitní hrací plocha.

Nicméně samotní hráči už tehdy dávali najevo, že by se postupu nebránili. „Máme kvalitní tým, hrát a vyhrávat nás baví a chceme hrát co nejvýš,“ zdůraznil po zmíněné výhře v Roudném exligový útočník Martin Jirouš, s třiatřiceti góly nejlepší střelec všech divizních skupin.
Nejen to, fotbalisté Čížové nakonec vyhráli i svou divizní skupinu, když na druhý Motorlet měli sedmibodový odstup. Na následné hráčské schůzce si odsouhlasili také historický postup do III. ligy.

A tu by rádi hráli na svém hřišti.

„Věřím, že se nám podmínky pro udělení licence povede ve stanoveném termínu splnit. Děláme pro to všechno,“ ujistil předseda klubu Jiří Smrž, zadní vrátka si však Čížová nechala otevřena: „V záloze máme hřiště ve Strakonicích,“ dodal Smrž, dle něhož i ve Strakonicích by třetiligový nováček své domácí zápasy hrál v sobotu v půl druhé.

Do Strakonic fotbalisté Čížové jezdí už druhý týden i za přípravou. Už na letním srazu trenéři Zdeněk Staroba a Radim Kokeš (do Čížové přešel poté, co ukončil své působení v druholigovém FC MAS Táborsko) přivítali i první posily, jimiž byli Lukáš Bálek a David Tomášek z českobudějovického Dynama, o den později i stopera Bodečka.

Hráčský kádr tím ale ještě definitivní není. „Stále děláme na vhodném doplnění týmu a sháníme hráče, kde se dá,“ uvedl po víkendové přípravě s Královým Dvorem trenér Radim Kokeš, jenž se zrovna chystal do Písku na přípravný zápas tamních fotbalistů s juniorkou Sparty. „Písek získal posily i z Táborska a třeba Hanzlíka jsme měli vyhlédnutého i my, jenže Písek má vyšší ambice, jemu těžko můžeme konkurovat,“ krčil Kokeš rameny, ale spolupráci s Pískem ocenil.

Pochválil také přípravu ve Strakonicích: „Tréninky běží zatím podle plánu a zapojit by se do nich měli už i ti hráči, kteří měli nějaké zdravotní potíže,“ zmínil Dvořáka (sval) a kanonýra Jirouše (koleno).

To, že hráčů nazbyt čížovský nováček nemá, potvrdil i víkendový přípravný zápas: „Proti Královu Dvoru musel po půli nastoupit i můj kolega Staroba,“ připomněl Kokeš. „Snad v neděli ve Zbraslavi nás bude víc.“

A s jakým přáním Čížová do historické sezony půjde?

„Na podzim hrát ve středu tabulky a stabilizovat tým. Hlavně bychom ale chtěli hrát dobrý fotbal,“ uzavřel trenér Radim Kokeš.