Po zápase ve Vítkovicích slovenský středopolař odpovídal na dotazy Deníku jižní Čechy.

Už vás přebolel gól v nastavení, kterým jste ve Vítkovicích přišli o dva ze tří cenných bodů?

Samozřejmě, že nás to hodně mrzelo. My do toho zápasu vstoupili dobře, dali jsme i gól a hru dál kontrolovali. Ve druhém poločase už to z naší strany však bylo horší, přestali jsme běhat a hrát svoji svoji hru a soupeř se začal dostávat do šancí. Dlouho jsme jednobrankový náskok drželi, ale v poslední minutě jsme přece jen ten gól dostali. A to gól hodně smolný.

Přitom jste prý řadu příležitostí i po přestávce měli?

To je pravda, jenže jsme žádnou z nich neproměnili.

Přestože jste o dva cenné body přišli, máte jednatřicet bodů a jste v tabulce třetí. To není tak špatné…

Mám-li hodnotit celou sezonu, tak jedině jako výbornou. Já osobně se tady cítil skvěle. Doma jsme vyhráli všechny zápasy, to je ojedinělá bilance a velká radost. Venku to sice bylo o trochu horší, když ale mám hodnotit celý podzim, pak jen pozitivně.

A co vy osobně? Nelitujete, že jste se vydal ze Slovenska na jih Čech?

Já sem přišel proto, abych hrál. A taky abych dle svých možností mužstvo pozvedl a hráčům pomohl zpátky do první ligy. To je i můj cíl a my všichni bychom si ho rádi splnili. Což říkám se vší pokorou, pořád chceme být skromní a nemít nosy nahoru, v duchu ale cítíme, že ta šance na postup tam je.

Ačkoli vedení klubu před sezonou postup do ligy za cíl nevyhlásilo a nahlas se o něm na Střeleckém ostrově stále ještě nemluví, v kabině už se asi řeči na tuto notu vedou…

My o tom nijak hlasitě ještě mluvit nechceme, ale jak říkám, v duchu tu šanci ligu vybojovat cítíme.

Zmínil jste domácí zápasy, které jste nejen všechny vyhráli, ale navíc jste v nich ani herně většinou nezklamali. Nemrzí vás tudíž, že na stadion nechodilo víc diváků?

Lidí moc nechodilo, to je pravda, na druhou stranu ale ke konci sezony už byla i zima, a to hodně lidí možná odradilo. Tím spíš, když zápas se Žižkovem pak vysílala i televize. Já si myslím, že na jaře bude lidí chodit daleko víc.

Trenér se vám zřejmě trefil do noty, se sestavou příliš nemíchal.

My vlastně celý podzim hráli s Patrikem Čavošem vedle sebe, s ním si rozumím na hřišti perfektně. Je na tom kondičně velmi dobře, někdy to oběhá i za mě… (úsměv)

Když jste do Budějovic ze Slovenska přicházel, měl jste jistě nějaká očekávání. Jak se vám je podařilo naplnit?

V Budějovicích jsem naprosto spokojen. Po fotbalové stránce ta sezona byla super. Akorát já bych měl dát taky nějaké góly, což se mi bohužel nepodařilo. To mě mrzí, snad to bude na jaře lepší.

Takže žádné zaječí úmysly nemáte? Nikdo vám žádné laso nehodil?

Žádné nabídky nemám a ani o ničem nespekuluji. Já se tady cítím velice dobře a myslím si, že i na jaře budu v Budějovicích. My si hlavně teď potřebujeme po sezoně spíše pořádně odpočinout a nabrat síly na jaro.

Přezimujete v těsném závěsu za postupovými místy. Vidíte šanci na postup jako reálnou?

V Budějovicích jsou na ligu ideální podmínky. Je tady super zázemí, výborné tréninkové centrum, taky stadion se mi velmi líbí. Jen těch lidí by mohlo chodit víc, ale jak říkám, i to se snad na jaře zlepší.