„Měli jsme na tři body,“ litoval i záložník dvaadvacetiletý Patrik Čavoš, který v zápase trefil tyčku.

Před zápasem byste však bod z Třince asi brali, ne?
To určitě, jenže když jsme pak po zápase seděli v kabině, tak jsme si říkali, že jsme spíš dva body ztratili, že jsme na tři body určitě měli. Bohužel jsme získali jen jeden a musíme si to tudíž vynahradit teď v sobotu doma s Vlašimí.

Zřejmě vám v Třinci chyběla i trocha štěstí, ne? Třeba i při té vaší šanci, kdy jste trefil tyčku, tam chyběly jen centimetry…
Byl to pech, to je pravda. Já viděl, že je gólman roztáhlý, tak jsem mu to chtěl nejdřív dát mezi nohy, ale pak jsem si řekl, že raději půjdu na jistotu a dám to k tyči. Kdyby to letělo třeba o deset centimetrů blíž, tak to od té tyče sklouzlo do brány… Totéž bylo po půli i na druhé straně, když Péša (Jakub Pešek – pozn.) šel sám na bránu, ale trefil gólmana a z dorážky břevno. Byla to prostě velká smůla.

V televizním šotu při té vaší šanci byla vidět až ta nastřelená tyčka, co tomu předcházelo?
Já propustil balon mezi nohama na Tábora (Ivo Táborského – pozn.), ten to dal kolmicí na Péšu, který mi to skrytou přihrávkou dal mezi beky a já už stál vlastně jen před gólmanem.

V televizi to tak nevypadalo, nicméně oba trenéři po zápase hovořili o tom, že se hrálo na hodně těžkém terénu. Bylo tomu tak?
Hřiště bylo opravdu hodně podmáčené a na ty snad nejdelší kolíky, jaké jsme měli. Bylo to však pro oba týmy stejné, na to bych se nechtěl v žádném případě vymlouvat.

Vy jste remízou v Třinci protáhli sérii zápasů bez porážky na osm v řadě, navíc jste za celou první polovinu soutěže jen jednou prohráli. To je hezká bilance, ne?
To jistě, myslím si však, že nejmíň o čtyři body jsme mohli mít ještě víc. A nejde jen o tu jedinou porážku, co jsme ji utrpěli v Příbrami, ale spíš o zápasy, které jsme doma jen zremizovali. Třeba s Pardubicemi nebo předtím s Frýdkem jsme nedali tutové šance a tím ztratili ty čtyři body, o kterých jsem mluvil. Jak už jsem ale říkal, když v sobotu zakončíme podzimní sezonu s Vlašimí úspěšně, i celý podzim by se nám potom i hodnotil docela dobře.

Vlašim v této sezoně zatím nemá takové výsledky jako měla v minulém ročníku, kdy patřila k nejlepším. Také by jste tam vyhráli 2:0. Jenže naposledy vás tady Vlašim pořádně vyškolila… Bude tudíž snaha tu jarní domácí porážku odčinit pro vás motivací?
Je možné, že v hlavách těch z nás, co jsme v tom zápase hráli, to je. My uděláme ale všechno pro to, abychom teď v sobotu doma vyhráli. Vlašim má v týmu kvalitní kluky, jsou mladí, ambiciózní, rychlí, draví. Vlašim za poslední dva roky udělala hrozně velký krok dopředu a každý zápas s ní je velice těžký.

Kdybyste s Vlašimí uspěli, přezimovali byste v té nejužší špičce. Takže další motivace?
Rozhodně. I trenér v kabině už nám zdůrazňoval, že ty poslední zápasy jsou důležité pro pohodu v zimní přípravě. A že když s Vlašimí uspějeme, že i do jara půjdeme z lepší pozice. Já věřím, že to zvládneme.