Jak došlo k tomu, že jste se z Prahy přesunul na jih Čech?
Právě, když jsem měl odcestovat s juniorkou Sparty na soustředění do Písku, mi bylo z vedení klubu řečeno, že bych místo do Písku měl zamířit na hostování do Budějovic.

Jak jste to přijal? Zaskočilo vás to, anebo vás to spíše potěšilo?
Rozhodně to vítám! Chci se tady poprat o šanci, chci co nejvíc hrát. O to mi jde. Mně je teď v podstatě jedno, jestli ty starty budu sbírat v první nebo ve druhé lize. Ve svém věku potřebuji hlavně hrát. To je pro mě důležité. A pokud budu moct hrát tady, bylo by to super.

Svého času jste toho ve Spartě i v první lize dost odehrál, ne? Je to tak?
Já ve Spartě nastupoval ještě za trenéra Holoubka a hlavně v době, kdy tam byla ta velká marodka. Že bych toho ale zase až tak nějak moc odehrál, to ne. V lize to v té době byly spíš takové začátky. Nějaké zápasy jsem v lize odehrál taky za Liberec, tam jich bylo víc.

Do Dynama přicházíte ze sparťanské juniorky, ta už je pro vás tudíž málo?
Zda málo, to nevím, chtěl bych se ale nějakým způsobem posouvat zase dopředu a k tomu dle mého názoru je druhá liga lepší než ta juniorská.

První zápas za Dynamo vám příliš nevyšel, podlehli jste Táborsku 1:3…
Já šel na hřiště až po půli, kdy už to bylo 0:3, hlavně ale já si poslední kolo minulé sezony udělal trhlinu ve svalu, přes celé léto jsem to léčil a přípravu tudíž začal zraněný. Teď se tedy začínám vlastně dostávat do pohody, a tak to bylo pro mě spíš takové nějaké osahání zápasového tempa.

Stačil jste se vůbec poznat se svými novými spoluhráči?
Dorazil jsem až ráno před zápasem, takže se všemi se úplně poznat jsem se ještě nestihl. Pár kluků tady ale znám. S některými jsem byl v nároďáku a jsou tu i kluci, co prošli Spartou.

Poslední dobou sem hráči ze Sparty dost chodí, to se Pražákům tady tak líbí?
Řekl bych, že je to tím, že Budějovice mají fotbalovou tradici i historii v první lize. A na na druhou ligu má klub skvělé podmínky a skvělé zázemí.

Zaregistroval jste, že těsně před vaším příchodem Budějovice v přípravě porazily i Spartu?
To jsem samozřejmě zaregistroval a taky jsem na to koukal na nějakém streamu, co Sparta odvysílala. Pro Budějovice je to rozhodně úspěch, pořád je to ale jen příprava. Ukáže se až v lize.

Platí to i naopak? Po porážce od Táborska se hroutit tudíž nebudete?
Určitě ne. I když my každé utkání chceme vyhrát, musíme se ale z té porážky poučit a další zápas předvést lepší výkon.
S jakým přáním do Dynama přicházíte?

Asi jako každý jiný fotbalista, když mění dres. Jdu sem s tím, že se tady chci porvat o šanci a prosadit se do týmu. Myslím, že všichni máme stejnou možnost a na každém z nás záleží, jak se dokážeme prosadit.

TÁBORSKO V SOBOTU, DYNAMO V NEDĚLI
Fotbalisté obou jihočeských druholigových mužstev si na tento víkend nachystali generálky na start nového ročníku FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY.

Tým Táborska se střetne už v sobotu na neutrální půdě v Kamenici nad Lipou s juniory pražské Sparty (17), Dynamo Č. Budějovice své síly změří v neděli na Střeleckém ostrově s třetiligovým Benešovem (kvůli finále MS z Ruska už od 14 hodin).

Dynamo si soustředění chválilo
Od pondělka až do pátku byli fotbalisté druholigového Dynama ČB už tradičně na letním soustředění v lázeňské Třeboni.
A také tradičně si nemohli podmínky pro pobyt vynachválit. „Obecně v Třeboni a speciálně v Hotelu Svět nám prakticky nic nechybí. Je zde o nás velmi dobře postaráno, využívat můžeme přilehlé fotbalové areály a zároveň i služeb lázní Aurora,“ ocenil v rozhovoru pro klubový web trenér David Horejš a jedním dechem vyzdvihl také ochotu, s jakou jim vyšli vstříc funkcionáři fotbalového oddílu ze Staré Hlíny, kde Dynamo sehrálo přípravu s Táborskem: „Výsledkově jsme sice zklamali, ale jinak jsme byli se zápasem i prostředím zcela spokojeni,hrálo se v perfektně připraveném areálu.“

V pátek fotbalisté Dynama svůj pobyt v Třeboni zakončili a vrátili se do Českých Budějovic, kde v neděli po obědě od 14 hodin sehrají na hlavním stadionu na Střeleckém ostrově generálku s třetiligovým Benešovem.