Mladí Jihočeši prvenství z dvanácti týmů získali po dramatickém finále s Hradcem Králové a po penaltovém rozstřelu. Jako hlavní cenu získali letní pobyt v Nizozemsku.

„E.ON Beach Junior Cup je turnaj v plážové kopané pro devítileté fotbalové naděje. V únoru se v energeticky úsporných halách v Českých Budějovicích, Praze, Pelhřimově a Brně konalo osm kvalifikačních kol, z nichž na finálový turnaj postoupili vítězové," informoval ve svém mailu Michal Heřman z marketingu E.ON.

„Finálový turnaj doplnily dva holandské týmy z klubu HTC Beach Soccer Zwolle a navíc jsme se rozhodli, že divokou kartu dostanou i poražení finalisté České Budějovice a Xaverov," doplnil vedoucí projektu E.ON Rodinný fotbálek Marek Pagač, dle něhož si hráči těchto týmů zasloužili ukázat svou sílu – a předjímal správně, benjamínci Dynama nakonec byli v turnaji ze všech nejlepší!
K úspěchu jihočeského mládí přispěli také deváťáci Táborska, kteří obhajovalo loňské prvenství a letos prošli až do semifinále, navíc Strakonice byly šesté.

Ve finále podle Michala Heřmana měl Hradec Králové více ze hry a více šancí, ale do vedení šlo Dynamo. Po gólech ve druhé a osmé minutě vedlo 2:0 a mířilo za vítězstvím. Hradec Králové dokázal důležitým gólem 27 sekund před druhou přestávkou snížit a do poslední třetiny měl manko jen jednoho gólu. Ten dali Východočeši po 72 sekundách třetí třetiny a hned se vrhli do další ofenzivy. Tři gólové střely skvělými zákroky zlikvidoval brankář Dynama Jiří Navrátil a hlavně jeho zásluhou udrželo Dynamo stav 2:2 až do konce. O vítězi tak rozhodly až penalty. Hradec první dvě nedal, zatímco Jihočeši byli stoprocentní a v sérii na tři kopy jim to k triumfu a k zájezdu do Nizozemska stačilo.


Adam Geisler: Kluci si to užili


Triumf v E.ON Junior Beach Cupu hodnotil trenér Dynama U9 Adam GEISLER.

Vyhráli jste celý turnaj, byť plážovou kopanou vaši svěřenci asi moc neznají?
Je to tak, ale už v kvalifikaci ukázali, že se s tím umí poprat. Důležité bylo, že je plážový fotbal bavil, užili si to a i díky tomu jsme vyhráli celý turnaj.

Hradci jste ve skupině podlehli 0:2, ale ve finále jste s ním uspěli. Čím to?
Kluci ve skupině po úvodní výhře se Strakonicemi zlenivěli, tak jsme si je vzali bokem a něco jim ke hře na písku řekli. Asi jsme je dokázali správně namotivovat, ve finále dali do hry úplně všechno.

Jak se vám turnaj líbil?
Byl skvělý. Jak organizačně, tak tím, že to byla zajímavá konfrontace týmů a líbilo se mi i to, že startovali i soupeři z Holandska.

Vyhráli jste letní pobyt v Nizozemsku. Těší vás to?
Když pominu turnaje v Rakousku, což je za humny, bude to pro kluky poprvé, co vyrazí na tak atraktivní zájezd. Je to fantastická cena a do Nizozemska se už teď moc těšíme.