V minulém kole mladíci Táborska inkasovali šestku v Jind. Hradci, teď zase vyprášili kožich „sokolům“ 5:0. A to byli ještě hodní. Kdyby proměnili většinu svých šancí, byl by výsledek možná dvouciferný. Dvakrát se trefili Štefl a Kostka, poslední gól přidal Mischnik.
Sestava tentokráte nebyla moc nabita pendly z A týmu. Pouze na stoperu nastoupil druholigový (ve FNL vykartovaný) kapitán Jakub Navrátil, který perfektně dirigoval své spoluhráče. Mnozí z nich by mu mohli v dobrém slova smyslu říkat: Tati.

V sestavě Táborska bylo totiž hned pět sedmnáctiletých dorostenců. Celý tým domácích měl velkou chuť do fotbalu a začal ji naplňovat už ve 2. minutě, kdy se míč po rohovém kopu dostal ke Šteflovi, který balon uklidil přízemní ranou k pravé tyči. Za prvních deset minut to klidně mohlo být 3:0, ale druhý gól domácích přišel až ve 21. minutě, kdy si Štefl navedl balon a v duchu hesla, když nevíš, co s míčem, dej gól, vypálil pod víko – 2:0.

Před odchodem do kabin neudržel brankář Sokola Sedloň střelu Táborska a odražený míč pohodlně zasunul do sítě Kostka - 3:0. Sokol se na opačnou stranu před Zadražila dostával poměrně málo, za zmínku stojí jen skluz Sokolta, který málem využil nebezpečného centru z levé strany a pak zmatek v domácí obraně, která si koledovala o gól při velkém závaru hostů.

Po změně stran úřadoval se svými výbornými přihrávkami domácí záložník Vozihnoj. V 62. náramně přenesl hru na Mischnika. Ten uvolnil Kostku a domácí kanonýr už měl snadnou práci – 4:0. Za pět minut Vozihnoj našel skvěle Mischnika, tomu stačilo míč dobře zpracovat a rozvlnit síť – 5:0.

Zbytek zápasu se dohrával, domácí zazdili několik dalších šancí a hostům se nepodařilo dát čestný úspěch. Bylo to už druhé derby v sezoně, to první v létě zvládlo Táborsko 6:2.

FC MAS FC Táborsko B – Sokol Sezimovo Ústí 5:0 (3:0)
Branky: 3. a 21. Štefl, 44. a 62. Kostka, 67. Mischnik
Sestava FC MAS Táborsko B: Zadražil – Víteček, Navrátil, Mácha, Škarda – Peterka – Mischnik, Štefl (82. L Novák), Vozihnoj - Böhm (82. Mareš), Kostka.
Sestava Sokola S. Ústí: Sedloň – Brůžek, Vilímek, Mrúz (46. Irsa), Podroužek – Bartáček, Šmíd (63. Neruda), Hoffmann, Novotný (68. Hladík) – Kutner (74. Nikl), Sokolt (46. Nuhlíček).
Rozhodčí: Žemlička - Přibyl, Polák.
ŽK: 0:3 (Podroužek, Mrúz, Nuhlíček).
Diváků: 150.

Hodnocení trenéra FCT Martina Šticy:
„Dneska jsme nastoupili v takové sestavě, od níž bych ani neočekával, že zápas zvládne takto výborně. Musím ale pochválit všechny naše sedmnáctileté dorostence: Zadražila, Vozihnoje, Štefla, Mischnika i Böhma. Bylo také znát, že tady dneska s námi byl zkušený Kuba Navrátil, který obranu srovnal do latě. Nedali jsme soupeři v utkání moc prostoru se prosadit nebo jakkoliv se projevit. Škoda další řady neproměněných šancí, výsledek mohl být dvojnásobný.“