Trenér FCT Petr Frňka považuje slávisty za zajímavého, atraktivního soupeře. „Slavie bude mít v nadcházejícím ročníku jiné ambice než hrát o sestup. Má nového trenéra, který má renomé. Určitě to pro nás bude zajímavá konfrontace, na kterou se těšíme. Doufám, že Slavii budeme více než vyrovnaným soupeřem," přeje si Petr Frňka.

Vstupné na středeční domácí přípravný duel s legendárními „sešívanými" bude činit 50,- Kč pro dospělé, 20,- Kč pro ženy, důchodce, držitele průkazu ZTP a studenty s platnou studentskou kartou. „Děti do patnácti let mají vstup zdarma. Věříme, že na stadion Soukeník dorazí ve středu co nejvíce lidí a užijí si příjemný fotbalový svátek," uvedl Karel Chotovinský, který má v klubu na starosti marketing a organizaci. V týmu Slavie se objeví srbský fotbalista Miljan Vukadinović, který v Táborsku v České republice začínal.

Ještě dříve než Slavia čekají na FC MAS Táborsko soupeři na sobotním turnaji 11. července v Počátkách, rodišti symbolistního básníka Otokara Březiny. Složení tým je následující: FCT, Dynamo České Budějovice, Vlašim a Znojmo. Jednat se bude o 61. ročník turnaje O křišťálový pohár. Zápasy vypuknou ve 13 hod.

I tam by měli příznivci jihočeského klubu vyrazit. Trenér Petr Frňka připouští, že právě v Počátkách se v dresu Táborska objeví noví testovaní hráči. „Jsme teď ve fázi sehrávání, upevňování návyků a kombinací. Výkony preferujeme před výsledky. Za první ostrý zápas považuji pohárový duel na konci července, který pro nás bude generálkou před mistrovskou soutěží," uvedl trenér A týmu FCT.