Celou story spojující Benfiku a trenéra Josého Mourinha odstartoval prezident lisabonského celku Luis Felipe Vieira. V rozhovoru prohlásil, že sní o tom, aby jeho tým trénoval právě on. „Kdo by nechtěl Mourinha?“ prohlásil Vieira. V případě, že by se slavný kouč rozhodl do Lisabonu zamířit, peníze by podle Vieiry nebyly problémem.

Ten je však jinde a to v ochotě kontroverzního kouče upsat se právě Benfice, byť v ní na startu své kariéry v roce 2000 krátce působil. „Já nerad vytvářím nějaké příběhy pro média. V této době nemám zájem trénovat v Portugalsku. S respektem k Benfice i jejímu prezidentovi je však nutné říci, že jsem nabídku ani nedostal,“ okomentoval spekulace Mourinho.

Kapitán české reprezentace Bořek Dočkal v souboji se slovenskou ikonou Markem Hamšíkem.
Agüero a spol. proti českým fotbalistům? Podle Argentinců ano, Češi zatím mlží

Portugalec je bez angažmá od prosince, kdy skončil v Manchesteru United. Kromě slabých výsledků mu byl vyčítán i nezáživný herní projev. Přestože se mu závěr angažmá u Rudých ďáblů nevyvedl, stále patří mezi nejúspěšnější trenéry současnosti a tím pádem i atraktivní jména na trenérském trhu.

Logicky se tak objevují nejrůznější dohady, kam povedou jeho další kroky. Mourinho vždy působil na luxusních adresách a na jednu z nich by se mohl vrátit. Ve hře je údajně Real Madrid, který již letos odvolal Julena Lopeteguiho, ovšem nadále se trápí i pod Santiagem Solarim. Prezident Florentino Pérez se tak poohlíží po dalších alternativách a jednu z nich ztělesňuje i Mourinho, který Bílý balet dovedl k titulu v roce 2012.

Zároveň je nejistý i trenérský post v jeho posledním týmu. United se sice po příchodu Nora Solskjaera výrazně zvedli a také samotný kouč vyjádřil touhu zůstat na Old Trafford i v další sezóně, nemusí to tak ale dopadnout. Oblíbenec fanoušků byl přiveden jako dočasné řešení a v souvislosti s hrdým klubem se již skloňují jména jako Mauricio Pochettino nebo Antonio Conte. Na rozhřešení celé tajenky si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Brankář Tomáš Koubek.
Gólman Koubek už ví, jak těžké je kopat penaltu. Došlo na něj v poháru