Do Zlína přitom černobílí jeli s jednoznačným cílem napravit si reputaci po domácí prohře s Ml. Boleslaví: „Zlín má hodně kvalitní tým s řadou zkušených hráčů, my se ale připravovali pečlivě a věřím, že jsme schopni náročný zápas úspěšně zvládnout,“ říkal před cestou do Zlína trenér David Horejš.

Jenže v první půli to pro hosty na hřišti příliš nadějně nevypadalo. Domácí zahrozili už ve 4. min., kdy zdálky vypálil Hlinka a jeho ošemetná rána prošla až k brankář Drobnému, ten si s ní ale poradil. Ve 28. min. už však Drobný kapituloval, když po Taloverově faulu na Jawa zahrával Potočný přímý kop z rohu vápna a zkušený gólman hostí se natahoval na jeho střelu k tyči marně – 1:0.

Hráči Zlína měli nadále více ze hry, s jejich pokusy ze střední vzdálenosti si Drobný ale do půle dokázal bez větších potíží poradit. Nicméně na střely na bránu v poločase Zlín vedl 6:0, na střely vedle pak 7:1 (jediný pokus Dynama do přestávky vyprodukoval Mršić, domácí branku ale vysoko překopl…

Po změně stran se Jihočeši zlepšili, přesto v 51. min. měl po centru Dramého vyloženou šanci zlínský Poznar, ale gólman Drobný ho výtečně vychytal. Tři minuty nato se po Skovajsově hlavičce uvolnil Mršić a z úhlu tvrdě vystřelil, Dostál v brance ale jeho ránu dokázal vyrazit.

Ze své převahu hosté nic nevytěžili a naopak po hodině hry podruhé inkasovali, když po Dramého ukázkovém přenesení hry na druhou stranu utekl Jawo a ranou k bližší tyči prostřelil Drobného podruhé – 2:0.

Hosté se dál snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, v 73. min. Janoškův roh ale Fantiš prodloužil a volný Simerský zblízka porážku Dynama završil – 3:0.

Hned vzápětí měl velkou smůlu Diop, jenž po centru dalšího střídajícího hráče Kladrubského hlavou trefil tyč zlínské svatyně. Na skóre už se ale nic nezměnilo.

Zlín - Dynamo ČB 3:0 (1:0) - Branky: 28. Potočný, 63. Dramé, 73. Simerský. ŽK: Potočný – Čolić. Bez diváků. Rozhodčí: Dubravský – Mokrusch, Podaný Zlín: Dostál – Fantiš (77. Cedidla), Simerský, Buchta, Procházka – Dramé (88. Matejov), Hlinka, Janošek (88. Vraštil), Potočný (71. Čanturišvili) – Poznar, Jawo (88. Janetzký). Dynamo ČB: Drobný – Čolić, Talovierov, Havel, Králik (32. Mészáros), Skovajsa (61. Kladrubský) – Havelka (61. Diop), Javorek, Čavoš – Brandner, Mršić.

V dalším kole I. ligy hraje Dynamo v neděli od 16 hodin doma ve šlágru se Spartou!.