,„Šli jsme do utkání s jediným cílem, a to nejen potvrdit tři body z Teplic, zároveň ale i přepsat historii a poprvé v lize vyhrát popáté za sebou. To byl náš cíl a za tím jsme šli od první minuty,“ netajil se po zápase trenér David Horejš svou spokojeností. „Řekl bych, že první poločas z naší strany byl hodně dobrý. Měli jsme jednoznačnou převahu, tu korunovali gólem ze standardky a měli tam i další velice solidní možnosti,“ měl na mysli jistě situaci ze 24. min., kdy po Čoličově centru vrátil Brandner od zadní tyče míč před branku, Schranz však mířil vedle, anebo dvě příležitosti, které měl Brandner ke konci první půle.

„Dobré šance jsme měli i na začátku druhé půle, ale druhý gól jsme dali opět až ze standardní situace,“ zmínil trenér Dynama Sivokovu gólovou hlavičku po Mršičově přímém kopu. „Myslím, že po většinu času byl zápas zcela jasně v naší režii a tři body jsme získali naprosto po zásluze,“ vyzdvihl Horejš, dle něhož je obdivuhodná série pěti výhře v řadě pro hráče i celý realizační tým povzbuzením do další práce.

Fotbalisty Slovácka, kteří jeli na jih Čech po sérii sedmi zápasů bez porážky, do větších šancí pevná obrana Dynama nepouštěla a několik přímých střeleckých pokusů spolehlivě pochytal Drobný.

Výjimkou byla jen situace ze druhé půle, kdy Petrželovu střelu Drobný neudržel, míč mu vypadl a Šašinka ho dorazil do brány. Jenže praporek pomezního byl v tu chvíli už nahoře (ostatně i televizní šot Šašinkovo ofsajdové postavení prokázal). „Podle nás to byl regulérní gól, nevím ale, co je zase za nové pravidlo,“ uvedl pro Slovácký deník křídelník Jan Navrátil, zároveň však uznal, že jen tento dle něj sporný moment o výsledku nerozhodl. „Věděli jsme, že soupeř má dobré standardky, přesto jsme si to nepohlídali, což nás srazilo. Kvůli tomu jsme prohráli.“

Podobně viděl nedělní zápas na jihu Čech i hostující gólman Matouš Trmal, jenž předtím tři zápasy v řadě odchytal s nulou. „Chyba je, že dostaneme dva góly a oba navíc ze standardek. Je naše blbost, že si to neumíme pohlídat. Připravovali jsme se na to, že mohou zahrozit jen ze standardek a stejně se prosadili. Prostě naše blbost.“

„Prohráli jsme tu po dvou standardkách, co víc k tomu říct… Gól, co jsme v první půli dostali, byl hodně laciný, v té druhé tomu bylo podobně,“ kabonil se trenér hostí Martin Svědík. „Po půli jsme byli možná lepší, ve finální fázi jsme ale byli sterilní,“ litoval.

Domácí kouč David Horejš nad neuznaným gólem hostí jen krčil rameny. „Já tu situaci z lavičky těžko posoudím, dle rozhodčích to byl ofsajd.“

Po výhře se Slováckem se Dynamo posunulo do horní poloviny tabulky a je jen dva body za Spartou! „My si vážíme toho, kde jsme. Je to pro nás obrovský úspěch, ale víme, že nás čekají teď těžké zápasy na Spartě a v Jablonci,“ připomněl Horejš že nejbližší dva zápasy čekají jeho tým po reprezentační pauze v pátek 22. listopadu na Letné a nato v neděli 1. prosince v Jablonce. Doma hraje Dynamo na podzim naposledy o víkendu 7.-8. 12. s Příbramí.