Zakončili ho hladkou porážkou 1:4, což ale nic nemění na tom, že to byl rok výjimečný a zcela mimořádně úspěšný! Na jaře černobílí ve II. lize dvanácti výhrami, jednou remízou a jedinou porážkou završili své suverénní tažení za postupem do I. ligy a v ní se ziskem třiceti bodů přezimují v horní polovině tabulky.

Ani hladká porážka se Slavií, která v této sezoně vlastně hrála svou vlastní ligu a před druhou Plzní má náskok propastných 16 (!!) bodů, tudíž trenéra Davida Horejše až tak nerozladila. „Rozhodla kvalita Slavie, která má obrovskou sílu. To jsme věděli, přesto jsme se chtěli pokusit natáhnout tu naši úspěšnou sérii,“ říkal bezprostředně po zápase do televizních kamer trenér Dynama, dle něhož o osudu utkání se rozhodlo už v prvním poločase. „V něm jsme nehráli dobře, byli jsme zbytečně zakřiknutí a Slavia byla jednoznačně lepší. Dala nám rychle tři góly a potom už se těžko dalo s tím zápasem dalo dělat,“ krčil rameny David Horejš.

Vedle tří gólů, které nastřílela už v první půlhodině, měla Slavia do půle i další příležitosti a Drobný v brance byl v jednom ohni, ale mj. nájezd Traorého ve 30. minutě i tvrdou ránu Součka sedm minut nato vychytal a bravurním zákrokem zabránil i skoro jistému „vlastenci“ po Havlově hlavičce v nastavené minutě první půle.

V půli nad ligovým nováčkem visela hrozba řádného debaklu, naštěstí po změně stran se obraz hry už změnil. Slavia zřejmě pod dojmem jasného náskoku trochu polevila, hlavně ale hosté přílišný respekt ze svých kopaček přece jen setřásli. „O půli jsme si řekli, že to nezabalíme, že se pokusíme po pauze svůj výkon zlepšit, abychom si nepokazili tak úspěšnou sezonu. To se nám povedlo a řekl bych, že jsme se ve druhé půli rozhodně zvedli a hned v úvodu jsme dali i gól na 3:1,“ vyzdvihl trenér Horejš, dle něhož Slavia ale vyhrála naprosto zaslouženě.

Obranná čtveřice Dynama doznala v Edenu oproti minulým zápasům dvou změn: za vykartovaného Sivoka na stoperu naskočil neméně ostřílený Kladrubský a místo Čoliče na pravém kraji obrany hrál Ekpai. „Tomáš Sivok chyběl, hráč jeho kvalit pro nás má velkou cenu a hru obrany držel, my první půli ale nezvládli jako tým. A Jirka Kladrubský, myslím si, hlavně po poločase, odvedl dobrý výkon,“ konstatoval Horejš a změnu na kraji obrany zdůvodnil tím, že Ekpai je rychlostní typ a byl předpoklad, že bude líp čelit rychlým krajům Slavie. „Neměl to snadné, ale dal i gól.“

„Bez ohledu na to, že nám poslední zápas příliš nevyšel, musím klukům za celý podzim poděkovat. Jsem rád i za to, že jsme se tady dokázali po půli zvednout a věřím, že na jaře na úspěšný podzim navážeme,“ dodal a na dotaz, zda osmá příčka po podzimu není tak trochu nad plán, se jen pousmál: „Ne jen trochu, ale hodně dost! Jsem za tu sezonu rád, měli jsme velice úspěšnou sérii a myslím si, že jsme hráli i dobrý fotbal. Jak říkám, za celý podzim patří našim hráčům velké uznání.“

Trenéra Dynama potěšili i fanoušci, kteří se do Prahy vydali v hojném počtu. „Je to po dlouhé době, kdy jich za námi vyjelo tolik hodně. Před rokem na nás doma chodilo pět set lidí, teď máme šestou největší návštěvu v lize. Moc si toho vážíme a stejně tak si ceníme i pozice, kterou v tabulce zastáváme. Kdyby nám někdo řekl po 11. kole, kdy jsme byli poslední, že pojedeme na závěr podzimu na Slavii k zápasu dvou aktuálně nejlepších týmů posledních devíti kol, asi bychom mu nevěřili,“ usmíval se Horejš.

Po utkání na Slavii dostali fotbalisté Dynama volno a přípravu zahájí 6. ledna.