Což ale už neplatí; nedělní utkání u Jordánu totiž skončilo remízou 1:1, kterou možná nakonec braly oba týmy.

Svěřenci trenéra Petra Mikolandy do včerejšího zápasu vstoupili aktivně a už 8. minutě prvně zahrozili, když se do balonu opřel Čermák, jeho dělovka ale třineckou branku přeletěla. Krátce nato se ke střele dostal Toutou Mpondo, jeho střelu z úhlu brankář Adamuška ale zneškodnil. Domácí hráč se navíc zranil a vzápětí musel svůj post přenechat střídajícímu Musiolovi.

Hosté z Třince se do první příležitosti dostali až po půlhodině hry a dokonce balon dostali za záda brankáře Tomy, sudí Královec však zaregistroval útočný faul a gól tudíž neplatil.

Jenže hosté ve zvýšeném úsilí pokračovali i v úvodu druhého dějství. Před nabíhajícím Hapalem stačil ještě ve skluzu Březina zachránit, ale v 56. minutě rychlé akci hostí už zadáci Táborska jen přihlíželi a proti povedené střele Omasty k tyči ani brankář Šiman neměl nárok – 0:1.

Pro hráče Táborska to byl šok, ale nerezignovali a čtvrt hodiny před koncem zápasu se dočkali zaslouženého vyrovnání, o což se postaral po standardní situaci krásnými nůžkami N'Gimbi – 1:1. Domácí se dál hnali za vítězným gólem, hosté už ale nerozhodný výsledek uhájili.

FC MAS TÁBORSKO – FK TŘINEC 1:1 (0:0)

Branky: 75. Ngimbi – 56. Omasta. ŽK: Weber. Diváci: 1011. Rozhodčí: Královec – Mokrusch, Kožár.

SESTAVY – Táborsko: Šiman – N'Gimbi, Hasil, Březina, De Almeida (49. Kopřiva) – Kučera, Pfeifer (66. Gebert), Pilík, Frýdek – Toutou Mpondo (21. Musiol), Čermák. Třinec: Adamuška – Bedecs, Janoščín, Kušnír, Lupták – Buchvaldek (23. Schwendt), Weber, Janošík, R. Vaněk I. (70. Klec) – Omasta, Hapal (64. Dedič).

V příštím kole cestují hráči FC MAS Táborsko k další důležité bitvě do Chrudimi. Zápas se hraje v sobotu od 10.15 hodin.