„Těžký zápas, ale chceme uspět,“ dal se před cestou na sever Čech slyšet trenér David Horejš.

V generálce na pondělní zápas Dynamo vyhrálo v Praze ve 3. kole MOL Cupu s třetiligovým Vltavínem 4:1. „Snažili jsme se zátěž rozdělit na více hráčů, a tak někteří hráči ze základu odpočívali, přesto jsme měli otěže hry jasně ve svých rukou,“ netajil se spokojeností trenér Dynama.

„Jediným stínem bylo zranění Táborského, jehož start v Liberci je nejistý,“ podotkl Horejš, jenž by jinak měl mít další své hráče k dispozici.

Že se hraje až v pondělí, Jihočeši uvítali. „Na Vltavínu byl velice těžký terén a kluci toho na konci měli plné zuby. Více času na regeneraci nám tudíž přišlo vhod,“ ocenil Horejš, jenž si je dobře vědom, že na jeho tým čeká další hodně náročný zápas. „Jenže v lize lehcí soupeři nejsou,“ pokrčil rameny a dodal, že hlavně na domácím hřišti je Liberec hodně silný. „Doma dokázal porazit i Spartu,“ připomněl.

Dres Liberce oblékají i Pešek a Karafiát, kteří svého času hájili i barvy Dynama. „Kubu Peška jsem tady trénoval dva roky a patřil k našim klíčovým hráčům. Jsem rád, že se mu daří i v Liberci, proti nám ale svůj den mít nemusí,“ usmíval se Horejš, jenž už může v pondělním zápase počítat i se Sivokem, Novákem a Čavošem, kteří proti Plzni pro karty stáli.

Naproti tomu Liberci budou v pondělí chybět vykartovaní Breite, Oscar a Kačaraba, i tak ale bude Slovan doma favoritem. Ligový nováček přesto na sever Čech mířil v bojovné náladě. „Soupeř je silný, my ale koukáme sami na sebe a já pevně věřím, že jsme v Liberci schopni se poprat o co nejlepší výsledek a přivézt si nějaké body,“ doufal Horejš.