Černobílí totiž v letošním ročníku I. ligy z osmi dosud získaných bodů jich sedm uhráli venku a jen jeden jediný ze tří zápasů na svém hřišti. „Je třeba si ale uvědomit, že jsme doma měli velice těžké soupeře,“ připomněl trenér Jozef Weber, že doma Dynamo mělo Spartu (0:2), Slovácko (2:2) a Plzeň (0:1).

Ve všech zmíněných zápasech Dynamu chyběla i potřebná trocha štěstí. Třeba naposledy s Plzní favorit rozhodl až ve čtvrté minutě nastaveného času. „Nicméně doma potřebujeme zabrat a potěšit naše fanoušky, kteří na náš stadion chodí v hojném počtu. Uděláme tudíž všechno pro to, abychom tu domácí bodově neúspěšnou bilanci zlomili,“ zdůraznil trenér Dynama.

Jednoduché to ale jeho svěřenci v sobotu mít nebudou. V minulé sezoně sice Dynamo doma s Mladou Boleslaví vyhrálo 2:1, v odvetném zápase na hřišti soupeře však podlehlo 0:2 a v následném semifinále nadstavby skupiny o umístění obě střetnutí vyhrála Mladá Boleslav.

Pro Jozefa Webera bude sobotní zápas mít specifický náboj, protože v Mladé Boleslavi v letech 2018 až 2020 jako trenér působil. „Byl jsem tam tři roky, takže je to pro mě samozřejmě trošku jiné utkání,“ připustil Weber.

Mladá Boleslav zatím v lize je s pěti body až na 11. místě a naposledy ve středu podlehla doma Hradci Králové 1:2. „My sice byli aktivnějším týmem, ale po našich chybách jsme zápas prohráli. Chyby k fotbalu sice patří, my však některé individuální chyby nepříjemně často opakujeme,“ hněval se v hodnocení zápasu pro klubový web trenér Pavel Hoftych, jenž svého času úspěšně působil i v Českých Budějovicích.

Utkání Dynama s Mladou Boleslaví bude pikantní také pro bratry Milana a Michala Škodu, kteří ve svých mužstvech jsou nejlepšími střelci – boleslavský Milan Škoda dal čtyři góly, jeho bratr Michal v dresu Dynama dva.

Vedle Milana Škody barvy Mladé Boleslavi hájí i další velice zkušení fotbalisté, jakými bezesporu jsou Suchý, Karafiát, Fulnek, Mareček a především pak čtyřicetiletý Marek Matějovský. „Uhlídat Matějovského a Škodu bude pro nás velice důležité, jsou to pro Boleslav klíčoví hráči,“ konstatoval trenér Weber.

Dynamo by do sobotního duelu s Ml. Boleslaví mělo jít v plné síle. Stopku pro karty nemá nikdo a až na Mršiče, jenž je dlouhodobě mimo hru, je marodka prázdná. Po úterní výhře v Praze s Bohemians tak příliš změn ve vítězné sestavě trenéři Dynama zřejmě nechystají. „Uvidíme ještě na předzápasovém tréninku, ale k nějakému závažnějšímu zranění nedošlo, mělo by to být tedy v pořádku,“ doufal Weber.

„Dobře víme, že nás čeká doma další náročný zápas proti silnému a ambicióznímu soupeři, přesto budeme chtít zvítězit. Jak jsem říkal, už kvůli našim fanouškům,“ podtrhl Jozef Weber.

S cílem vybojovat doma první výhru půjdou i hráči Dynama. „To, co teď já prožívám, je něco neskutečného,“ v rozhovoru pro Deník uvedl brankář Martin Janáček, jenž proti Plzni odchytal svůj první zápas v I. lize a na Bohemians se radoval i ze své první ligové výhry. „Teď ale je důležité, abychom vítězství nad Bohemkou potvrdili také doma s Mladou Boleslaví,“ zdůraznil mladý gólman Dynama, jenž v pátek příští týden oslaví 22. narozeniny.

BÉČKO SPARTY V TÁBOŘE
Ve II. lize fotbalisté Silonu Táborsko ve středu v sezoně prvně vyhráli, a to zcela nečekaně v Karviné, která ještě na jaře hrála v nejvyšší soutěži. V tabulce sice Táborsko je nadále předposlední, ale na osmou Opavu ztrácí jen dva body. Potvrdí svěřenci trenéra Radoslava Kováče tříbodový zisk i v neděli doma proti béčku Sparty (17)?

Ve III. lize fotbalisté FC Písek v sobotu od 10:15 hod. hrají na hřišti B-týmu Bohemians. „Určitě uděláme maximum, aby naše zápasy vypadaly jinak,“ po dvou vysokých porážkách řekl na klubovém webu trenér Milan Nousek.

Mladíci Dynama v neděli hrají na Složišti se Sokolovem (15:00): „Snad konečně tu naši smůlu v koncovce už prolomíme,“ uvedl pro Deník po prohře s B-týmem Dukly trenér Dušan Žmolík.

V divizi všechny jihočeské týmy hrají už v sobotu: Č. Krum᠆lov – Příbram B (10:30), Katovice – Komárov (17), Plzeň – Lom (10:15) a Doubravka – Soběslav (17).

V I. lize dorostu Dynamo v sobotu hraje  s Mladou Boleslaví (11 na Složišti).