V nastaveném čase byl osmadvacetiletý sportovec dokonce blízko gólu, ale po rohovém kopu hlavou minul tyč. "Byla by to třešnička na dortu, Jiříkovi chyběly jen centimetry," pravil do kamery ČT sport kapitán hostěradického týmu Radek Burger.

Procházka se dostal na hřiště v 80. minutě za stavu 3:2, když vystřídal autora druhého zásahu v duelu Jaromíra Čecha a postavil se na hrot útoku. "S fotbalem jsem začal asi v šesti letech, přivedl mě k němu děda," prozradil ČT sport přední bojovník MMA před zápasem.

Lesoničtí fotbalisté (v modrém) sehráli druhou zářijovou neděli derby B-skupiny IV. třídy na hřišti sousedních Petrovic. Na zápas, v němž nakonec hosté padli 1:2, vyrazili dálkovým autobusem.
Derby Petrovic s Lesonicemi sledovalo pět set fanoušků. Divize může závidět

Za Hostěradice naskočil do mistrovského utkání prý zhruba po šesti letech, občas se objeví na tréninku nebo v přípravném duelu. "Beru to spíš jako takové uvolnění se z náročné přípravy. Třeba před zápasem s Reyesem (bitva v organizaci UFC - pozn. red.) jsem si dal ráno nějaké čtyřstovky a pak jsem to šel za klukama vyběhat," zmínil Procházka.

Ten od úvodního hvizdu ze střídačky pozorně sledoval, jak si jeho spoluhráči vedou. A do zápasu vstoupili fantasticky, když po pár minutách vedli 2:0. Cestu Hostěradic k tříbodovému zisku komplikoval především prosiměřický forvard Denis Kuřitka, jenž zaznamenal hattrick. "Ukázal, co v něm je. Není sprinter, ale střelec," liboval si hostující kouč Lubomír Šlapák.

Nový kouč třetiligového 1. SC Alois Skácel přišel do Znojma z druholigové Opavy.
Třetiligové Znojmo povede Alois Skácel

Za Hostěradice se dvakrát prosadil kanonýr Burger, oba góly vstřelil hlavou. "Mohlo jich tam ale padnout víc, škoda," litoval po utkání nejlepší hráč zápasu.

Do areálu TJ Družstevník dorazilo v sobotu odpoledne několik stovek fanoušků, po vítězství Hostěradic hřiště dokonce zahalil dým. "Vynikající projekt, super atmosféra a taky nádherný fotbal. I když to byla občas nakopávaná, tak jsme viděli drama až do konce," pochvaloval si hostěradický trenér Vlastimil Kučera.

V ochozech ale byli slyšet i příznivci hostujícího celku. "Přesně tohle milujeme, máme věrné fanoušky a atmosféra, kterou vytvoří, je vždy úžasná," dodal Šlapák.