Los jubilejního – desátého – podzimního pokračování Ondrášovka krajského přeboru zavedl do českorumlovského podzámčí soupeře ze Strakonicka – a karty byly rozdány jasně. Domácí zelenobílé družině trenérů Domina a Černého patřila před utkáním s bilancí bez prohry a jedenadvacetibodovým kontem průběžná druhá příčka, tak blatenský nováček byl s deseti body až jedenáctý. Tento odstup ani rozdíl před nedávnem ještě dvou soutěží nebyly pohříchu na trávníku patrné…

Český Krumlov – Blatná 0:2 (0:1)

Krumlovští postrádali zraněného Slámu a hlavně pilíř zadních řad Dudáka, kterého na postu stopera zastoupil Svoboda. Domácí sice byli od úvodních minut víc na míči, ale tato jejich převaha byla hodně jalová, protože k ohrožení blatenské svatyně nevedla.

Hosté ovšem nebyli vůbec zalezlí a nevynechali jedinou možnost k rychlé protiakci. Blatenští také měli první velkou šanci, když se po akci Kůsta dostal k míči na úrovni penalty zcela osamocený Prokopec, ale z jasné pozice pálil vysoko nad.

Slavojáci se připomněli až ve 25. minutě, kdy trestný kop z pravé strany zahrával Fischer, přetažený centr prolétl chumlem až ke Strapkovi, který však z jasné pozice na malém vápně hlavičkoval těsně mimo tyče. To však bylo z domácí strany prakticky vše.

Hosté byli rázem aktivnějším týmem, v závěru půle převzali iniciativu a po zásluze byli odměněni. Šest minut před pauzou si na centr z levé strany naběhl zcela nekrytý Šejvar a umístěnou hlavičkou pod břevno nedal Trnkovi šanci – 0:1. Do kabin si tak hosté nesli těsný, ale dle obrazu hry zcela zasloužený náskok.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky Krumlovští přeskupili řady, ale na jejich herním projevu se to bohužel ani trochu neodrazilo. Naopak, hosté nadále hrozili a po necelé hodině přidali uklidňující druhý zásah. Po chybě Grigery u postranní čáry následoval rychlý kontr, na konci akce se k míči dostal Míka a s přispěním teče skluzujícího Švece zblízka dopravil balon za záda bezmocného krumlovského brankáře – 0:2.

A Krumlovští se ze sobotní mizérie už neprobrali. Výmluvný je i fakt, že slavojáci první přímou střelu na branku vyslali až v 90. minutě, kdy však Tauber z trestného kopu nepovedenou ranou do středu branky nemohl gólmana Chlandu překvapit…

Václav Prospal
Motor vyhrál poprvé v historii ve Frýdku, v pondělí hostí nováčka z Poruby