V první půlhodině utkání ovšem nebyl výkonnostní rozdíl mezi oběma soupeři vůbec znát. Protivínští velmi dobře bránili a nedovolili Olešníku rozjet pověstný útočný kolotoč. Přitom se hosté snažili využít každou možnost k protiútoku.

Výsledkem byla ale pouze hra od vápna k vápnu. Většina kombinací Olešníku končila nepřesným centrem nebo přihrávkou. Útočná aktivita Protivína zase vedla jen k sérii rohových kopů. Těch zahrávali hosté víc, jenomže rozhodují góly, a ty začaly padat až po půlhodině hry.

V 31. minutě po nevydařeném rohu hostů, založil Olešník rychlý protiútok, Lafata posunul míč ke Grobárovi, a ten otevřel účet zápasu.

Domácí fotbalisty gól povzbudil a ještě před odchodem do kabin se krásnou střelou do šibenice prosadil David Lafata.

„Věděli jsme, co nás v Olešníku čeká, takže jsme dobře bránili a dávali si pozor na jejich dlouhé nákopy. Na konci poločasu jsme ale udělali dvě taktické chyby při bránění Lafaty a dostali jsme dva góly,“ zhodnotil první poločas trenér Protivína Juraj Kobetič.

Do druhé půle nastoupil Protivín s viditelnou chutí vývoj zápasu otočit, jenomže už nebyl tak důsledný v obraně a Olešník, uklidněný dvoubrankovým náskokem, zpřesnil hru ve vápně a výsledkem byly další góly v sítí Protivína.

V 52. minutě byl gólman Hanus bez šance proti dorážce Dudka a v 60. minutě nechala hostující obrana ve vápně hodně prostoru Štosovi, který zvýšil už na 4:0.

O výsledku bylo víceméně rozhodnuto, sympatické však bylo, že hosté nerezignovali alespoň na čestný úspěch. A díky své aktivitě si vynutili deset minut před koncem faul ve vápně.

Potom ale zápas na několik minut přerušili fanoušci Sparty, kteří si udělali výlet a přijeli do Olešníku podpořit svého oblíbence Davida Lafatu. Udělali to však hodně nevhodným způsobem a muselo se tak čekat, až se rozplyne kouř z dýmovnic.

Pak si postavil na značku pokutového kopu míč kapitán Jan Moravec a snížil na 4:1.

Poslední slovo však měli domácí, když v předposlední minutě potrestal nedůslednost v protivínské obraně svým druhým gólem v utkání Štos.

„Ve druhém poločase už jsme to měli těžké, protože Olešník má svoji kvalitu, a když vede, je na koni. Zápas jsme ale chtěli dohrát se ctí, jenomže jsme propadli v defenzivě. Hrát se s Olešníkem dá, což tady ukázal Český Krumlov, ale to bychom nesměli dělat chyby, které silný soupeř dokázal potrestat,“ ohlédl se za utkáním protivínský kouč.