Rezerva společenství dobrovodského SK s Třeboní byla notně posílena o hráče z divizního týmu a chtěla překazit bodové myšlenky spartakovců, kteří v prvních kolech byli stoprocentní. Naproti tomu hosté se museli obejít bez zkušeného dua Čutka a Aibl.

Dobrá Voda / Třeboň B - Kaplice / Vyšší Brod 3:2 (1:2)

Bezbrankový stav vydržel pouze do 7. minuty, kdy domácí Tomáš Valenta dokázal překonat vyšebrodského Šestáka - a bylo to 1:0.

Hosté se ale nevzdávali a rozhodně neházeli kopačky předčasně do žita. Závěr poločasu jim pak navíc vyšel i gólově. V 34. minutě smazal jednogólové manko František Lašák a stejný hráč pak pět minut před přestávkou dokonal obrat ve vývoji skóre – 1:2. Do kabin tak nakonec odcházeli o gól spokojenější Kapličtí.

Úvod druhé půle však opět vyšel domácím, kterým se podařilo po osmi minutách hry vyrovnat na 2:2, když po Dostálově faulu proměnil pokutový kop David Šedivý.

Zvýšené úsilí domácích slavilo úspěch ještě jednou, a to v 65. minutě, kdy se podruhé v zápase do střelecké listiny zapsal Tomáš Valenta – 3:2.

Definitivní klid mohla domácím zajistit druhá penalta odpískaná v jejich prospěch, ale gólman Šesták byl proti.

Bohužel, ani hosté se již prosadit nedokázali, a tak zápas skončil těsnou výhrou domácích. Kapličtí padli po boji a výsledku by asi více slušela remíza. V domácí sestavě se objevilo celkem deset hráčů, kteří o den dříve hráli za Třeboň divizní zápasy proti Spartaku Příbram (čtyři za starší a šest za mladší).

Fakta - branky: 7. a 65. Valenta, 53. Šedivý – 34. a 40. Lašák, ŽK 1:4 (Šteyer – Tvaroh, Poláček, Dostál, Blažek), rozhodčí Hučík, 60 diváků.

Sestava Kaplice: Šesták – Hájek, Lhotský, Dostál, Zayml, Poláček, Vaniš, Tvaroh, Blažek, Pál, Lašák, střídali: Gušl, Hosenseidl.

Bodovou ztrátu budou chtít Kapličtí nahradit v příštím kole, kdy mají na programu domácím střetnutí s Hrdějovicemi.

Libor Granec