Své kanonýry našly na úvod soutěže i týmy z Táborska. V zahajovacím sezónním dějství prokázal své nesporné schopnosti mladovožický kanonýr Tomáš Kukla, který přispěl třemi góly k výhře 6:2 nad Chyškami. Krok s ním držel také větrovský rychlík Petr Klejna a především on skolil pod Hýlačkou hattrickem „béčko“ Soběslavi (4:0). Ve druhém kole skupiny C se k oběma borcům připojili další fotbalisté z Táborska. Druhé vítězství Větrov v Chyškách (4:3) tentokrát řídil třígólový Michael Ševčík, v čele nemilosrdné spanilé jízdy Soběslavi B proti Čížové (7:0) stál Jan Mrúz.

Jakkoliv je čtyřnásobný hattrick v úvodních kolech I. B třídy lichotivou vizitkou střelců z táborského regionu, zůstává ve stínu muže, jenž nadchl sousední skupinu D.

V duelu Studené s Ledenicemi se o velkolepý kousek postaral vyhlášený domácí kanonýr Libor Dvořák, který se pod drtivé vítězství týmu od Javořice 8:2 podepsal úctyhodnými šesti góly! Senzace? Ale ne, není to zas tak velké překvapení. Rychlík ze Studené je totiž rozeným snajprem a dlouhodobě patří k nejlepším střelcům na Jindřichohradecku. Možná je vůbec tím nej…

„Libor je rozený kanonýr, který svým umem převyšuje soutěže, v nichž působí. Ať to bylo v okresním přeboru, kde jsme působili, nebo nyní v krajské I. B třídě.. Mohl jít jinam a hrát výš, ale jako náš odchovanec je studenský patriot a srdcař,“ říká na adresu svého svěřence trenér FK Studená Petr Adamec.

Má na góly čich, těží především ze své rychlosti a výtečného výběru místa, a tak se také prezentoval ve zmiňovaném utkání proti Ledenicím, kde od 4. do 33. minuty obstaral pět gólů svého celku a po půlhodině tak vlastně rozhodl zápas.

„Někdy nemusí být skoro celý zápas vidět, ale pak se ocitne přesně tam, kde má být a dá třeba dva góly. To dělá střelce střelcem. Ale tohle nebyl zrovna ten případ,“ směje se Petr Adamec.

Pro kanonýry z Táborska je počin studenského Libora Dvořáka pro zbytek sezony vhozenou rukavicí. Dokáže ji některý z nich zvednout?