Větřínští hostili favorizovanou budějovickou Slávii a i přes pozitivní změny v sestavě a viditelně zlepšený výkon vyšli opět naprázdno.

Větřní – Slávia České Budějovice 1:2 (1:1)

Do vedení šli hosté po necelé půlhodině, když se míč v šestnáctce otřel o ruku Duška a pískala se přísná penalta, kterou Slípka bezpečně proměnil. Sedm minut před půlí se krásně o břevno trefil kapitán Gutheis – a bylo srovnáno.

Krátce po pauze měli po faulu na Gutheise výhodu pokutového kopu i domácí, ale Weinhard z puntíku přestřelil. A platilo známé nedáš – dostaneš, když hosté vzápětí vstřelili druhou a jak se později ukázalo i vítěznou branku.

„I přes prohru kluky mohu pochválit. Hráli jsme tentokrát dobře dozadu a konečně vydrželi být po celý zápas koncentrovaní. Vystupovali jsme jako tým, bohužel ale udělali jednu chybu a také nedali spoustu šancí, včetně penalty,“ smutnil větřínský kormidelník Vlastimil Sulzer a ještě dodal: „O lepší výkon se ovšem můžeme opřít. Věřím, že na dopolední zápas v Budějovicích se dobře připravíme a už to tam konečně vyjde!“ stále burcuje kouč s odkazem na příští vystoupení okresního zástupce na půdě budějovické Lokomotivy.

Fakta – branky: 38. Gutheis – 26. Slípka z penalty, 54. Boček, ŽK 6:1, rozhodčí Toucha, 60 diváků, sestava Větřní: Dobrovodský – Dušek, Sukdolák, Weinhard, Rada (88. Podskalský) – Poláček (48. Dvořáček), Sivák, Skok, P. Kotlár (72. Z. Chupík) – Gutheis, Hlásenský (70. Troják).