Po návratu z Varnsdorfu panovala na Střeleckém ostrově před včerejším tréninkem pohoda a spokojenost. „Myslím si, že jsme byli lepším týmem a že jsme si o ten jeden gól prostě vyhrát zasloužili,“ zdůraznil trenér David Horejš, dle jehož soudu hlavně do půle jeho svěřenci domácí fotbalisty jasně přehrávali.

„Měli jsme ze soupeře velký respekt. Kluci hráli ustrašeně, báli se vzít zodpovědnost na sebe,“ litoval varnsdorfský kouč David Oulehla, jenž poté, co jeho tým pět zápasů v řadě neprohrál, byl na svazovém webu vyhlášen trenérem měsíce října.

Ve šlágru s Dynamem však Olehlovi svěřenci tahali za kratší konec. „Zápas se herně domácím hráčům příliš nevydařil,“ konstatoval náš kolega Jaroslav Zeman z Děčínského deníku, dle něhož největší šanci domácích měl v první půli Dordič, ale z úhlu branku netrefil. „Zato Varnsdorf přežil několik ošemetných situací soupeře,“ dodal.

A byly to příležitosti i pořádně veliké. Hned v úvodu trefil ze stoprocentní šance Čavoš jen gólmana Porcala, jenž pak z brankové čáry reflexivně vykopával gólovou střelu Matěje Mršiče.

Hosté si výhru 1:0 cenili. „Varnsdorf je na svém hřišti velice silný, doma zdolal Jihlavu i Hradce. Tři body si tudíž ceníme vysoko. Ale plně jsme si je zasloužili, byli jsme jednoznačně lepší, hráli jsme agresivně a napadali jsme soupeře, který prakticky nevystřelil na bránu,“ chválil své hráče trenér Horejš.

Rozhodující trefa přišla po hodině hry, kdy po přímém kopu Kladrubského vystřihl Lukáš Havel ukázkové nůžky, které by se mohly ucházet o titul v anketě o gól roku.

Domácí hráči i fanoušci měli vůči gólu výhrady. Dle jejich názoru Havel při svých nůžkách trefil Heppnera do hlavy a navíc se prý ani faul na Čavoše neměl pískat. „Ať si každý přebere, co se stalo před tím gólem. Na mě byl na půlce faul, rozhodčí to pustil. Vzápětí odpískal proti nám vymyšlený faul. A ten samotný gól? Tak to asi každý viděl,“ utrousil varnsdorfský záložník Ondřej Kocourek.

Pohled Dynama byl zcela odlišný. „Faul na Čavoše byl jasný a Havlův gól překrásný,“ podtrhl Horejš, jemuž za pravdu dává i videozáznam. Ten potvrdil, že faul na Čavoše byl jednoznačný a rozhodčí klidně mohl tasit i žlutou kartu. A Heppner dle videozáznamu na centrovaný míč nedoskočil a ani kontakt s Havlovou nohou se na záznamu nepotvrdil.

„Předpokládali jsme, že to může být o jednom gólu a že proti propracované defenzivě Varnsdorfu nebude snadné se prosazovat,“ připomněl trenér Dynama, že domácí do neděle dostali za celý podzim pouhých šest (!) gólů. „Věděli jsme, že musíme být trpěliví a velkou aktivitou se snažit soupeře donutit k chybám. Věděli jsme, že domácí jsou silní ve hře odzadu a nechtěli jsme jim takovou hru dovolit. Proto jsme na ně praktikovali vysoký presink, napadali je a Varnsdorf se tím vůbec nedostal k té hře, která mu předtím přinášela body,“ vysvětlil David Horejš.

Varnsdorf po inkasované brance se zákonitě snažil vyvinout tlak a vyrovnat, na hrot se vysunul vytáhlý stoper Kouřila, hosté ale bránili s přehledem. „Po té brance jsme ožili, hra se zrychlila, byly tam konečně také emoce. Nicméně vyložená šance tam vlastně nebyla,“ uznal trenér Oulehla.

Výhrou ve Varnsdorfu sice Dynamo zakončilo první polovinu soutěže, podzim však uzavře až za dva týdny doma jarní předehrávkou se Žižkovem. „O víkendu hráči budou mít volno, reprezentační přestávku ale vyplníme poctivou přípravou. Zápas proti Žižkovu rozhodně nepodceníme,“ ujistil David Horejš.

PROHRA JUNIORKY

Dynamo ČB – Vikt. Plzeň 1:3 (1:1) – V pondělní dohrávce juniorské ligy Dynamo doma podlehlo Plzni na Složišti 1:3. Branky: 24. Matoušek – 21. Arzberger, 51. Bucha, 86. Uzlík. ŽK: Řezáč – Svoboda. Diváci: 50. Rozhodčí: Ciesler – Kožár, Pečenka. Dynamo: Luksch – Řezáč, Kočí, Tomášek, Krejčí – Čermák (58. Zachař), Tomek – Matoušek, Lindák, Kalousek – Sajčič.