Souboj dvou výrazně ohrožených mužstev Fortuna národní ligy vyzněl lépe pro domácí Městský fotbalový klub, který zvítězil 2:1 a odpoutal se týmu od Jordánu na rozdíl tří bodů. A protože i další obyvatel suterénních pozic z Prostějova naplno zabodoval a nečekaně rozdrtil Znojmo 5:1, klesli hráči Táborska na předposlední příčku.

Utkání hrané před bezmála čtrnácti stovkami diváků provázel silný vítr a podobně jako jeho směr se měnil i průběh hry. V první půli byli chrudimští hráči aktivnějším týmem. Sebevědomím Jihočechů navíc výrazně zacloumal gól „do šatny“, o který se postaral Vašulín, následná neproměněná šance Musiola.

Po obrátce se celek Táborska vzchopil a svého soka přehrával, namísto vyrovnání ho ale znovu srazil gól Chrudimi ze 69. minuty, který vstřelil Sixta. Modro-bílí ani poté zápas nezabalili a novo krev do žil jim vlila krásná snižující branka Březiny ze 76. minuty. Závěr střetnutí se odehrával za převahy hostujícího mužstva, když ale neskončila gólem ani šance stopera Ngimbiho, bylo jasné, že si fotbalisté Táborska přibalí na cestu domů těžké zklamání.

MFH CHRUDIM – FC MAS TÁBORSKO 2:1 (1:0)

Branky: 42. Vašulín, 69. Sixta - 76. Březina. Rozhodčí: Hrubeš – Mokrusch, Vlček. ŽK: 1:2 (Zíma – Klusák, Zárybnický). Diváků: 1360.

Sestava Táborska: Šiman – Březina, Ngimbi, Zárybnický, Klusák (46. Hasil) – Kopřiva (72. Vandas), Čermák, Kučera, Frýdek, Pilík (64. Pfeiffer) – Musiol.

V neděle 14. dubna od 16.30 hodin přivítá FC MAS Táborsko na „Kvapilce“ silného soupeře se slavnou historií: Zbrojovku Brno.