Oba soupeře od sebe momentálně dělí čtyři tabulkové příčky a stejný počet bodů. Aktuální jedenáctí Slezané oslabili své naděje na zopakování jarní páté příčky hned na začátku nové sezony. V úvodních sedmi zápasech si připsali na konto jediný bod, a to právě v domácím duelu s Táborskem po remíze 1:1. V dalších podzimních střetnutích třinecké mužstvo přece jen procitlo a vytáhlo svůj zisk na „hratelných“ 20 bodů.

Do jarních bojů ovšem znovu vstoupili svěřenci kouče Jiřího Nečka ospale a ve třech odehraných duelech si přilepšili jen bodem. Po domácí porážce od Ústí nad Labem (1:2) propadli na hřišti Pardubic (0:4), a až zatím poslední zápas se Znojmem (1:1) přivedl do třinecké kabiny přece jen příjemnější náladu.

Fotbalisté Táborska vyrukovali do jarních bojů o záchranu přece jen rázněji a ze tří utkání vytěžili 4 body. Na úvod sice prohráli ve Vítkovicích 0:1, o týden později ale doma zaskočili ambiciózní Jihlavu smírem 1:1 a záhy přetavili svůj druhý letošní výjezd ve vítězství 3:2 na půdě Vlašimi.

Právě vlašimský úspěch by soubor trenéra Petra Mikolandy rád promítl do průběhu nedělního střetnutí s Třincem. V případě plného bodového zisku by totiž domácí celek posílil svou pozici v suterénních patrech tabulky a dotáhl by se ke svému soupeři na jediný bod.