Fotbalisté Dynama by v nedělním utkání s Vítkovicemi chtěli odčinit porážku 2:0 v Pardubicích a před svými diváky navázat na minulé zdařilé domácí zápasy.

Dle trenéra Davida Horejše jeho svěřencům čtrnáctidenní reprezentační přestávka přišla vhod. „Využili jsme ji na doléčení menších šrámů, navíc tři čtyři kluky postihla lehčí viróza a třeba Petr Javorek měl potíže s achilovkou, takže si po zápase v Pardubicích nechal udělat rázovou vlnu. Teď už se ale do přípravy s týmem zapojil naplno,“ sdělil trenér Dynama. „A samozřejmě, že jsme během té pauzy taky dobře potrénovali,“ dodal.

V pořádku se do mužstva vrátili též všichni tři reprezentanti. „Jak Staněk s Helešicem v jednadvacítce, tak i Havelka ve dvacítce sehráli všechna utkání v základu, čehož si velice považujeme,“ vyzdvihl Horejš a dodal, že na zápase dvacítky s Portugalskem se byl podívat. „Filip Havelka byl nejlepší na hřišti,“ ocenil.

Dle Horejše nedělní zápas s Vítkovicemi bude pro jeho svěřence velice náročný. „Na rozdíl od loňské sezony Vítkovice patří do horní poloviny tabulky a body sbírají i venku,“ zdůraznil českobudějovický kouč a připomněl, že v minulém venkovním zápase v Jihlavě jejich nedělní soupeř ještě v 86. minutě vedl 2:0! „Nakonec si Vítkovice vezly jen bod, ale podaly v Jihlavě výborný výkon a nás rozhodně nečeká nic jednoduchého!“

Do zápasu přesto Dynamo půjde s cílem uhrát tři body. „Měli bychom být kompletní, a byť sílu soupeře plně respektujeme, na domácím hřišti chceme zvítězit,“ ujistil trenér David Horejš.

Těžký zápas na hřišti, kde se ještě na jaře hrála I. liga, čeká v neděli od 14.30 hod. fotbalisty Táborska v Brně, které přes některé nečekané ztráty patří k nejvážnějším aspirantům na postup. „Máme za sebou zápasy s Hradcem a Jihlavou, teď nás čekají po sobě dva další týmy z předpokládané silné čtyřky,“ připomněl trenér Kamil Tobiáš, že po Brnu se jeho tým utká doma v derby s Dynamem.

„Podobně jako asi i další mužstva jsme i my během dvoutýdenní pauzy měli každý den dvoufázové tréninky, takže jsme pořádně dobili baterky,“ poznamenal trenér Táborska. „Frýdek a Pfeifer si plnili reprezentační povinnosti, takže ani oni jistě nezaháleli,“ dodal.

V plné síle Táborsko do Brna nejede. „Bohužel nám stále chybí dlouhodobí marodi Prošek a Valenta,“ posteskl si Tobiáš, svým hráčům ale v jejich těžkém boji věří: „Jedeme do Brna s pokorou, ale ne ustrašeně. Porážkou s Chrudimí jsme si v tabulce přitížili, jsem však přesvědčen, že v našich silách je i v Brně uspět!“

Výhodu domácího prostředí bude mít v sobotu ve III. lize Písek, který už ráno od 10.15 hodin hraje doma s Převýšovem. Ten do sezony sice vstoupil čtyřmi prohrami v řadě, ale další dva zápasy v řadě vyhrál.

V divizi hraje doma v sobotu jen béčko Táborska a Rakovníkem (10.15 Soukeník), J. Hradec jede na Hořovicko a Soběslav do Klatov, v neděli Čížová do Sedlčan.

Dynamo v I. lize dorostu hraje v sobotu v Plzni a v lize juniorů v pondělí na Slavii.