„Jsme zklamaní, protože jsme v Chrudimi přišli zbytečně o dva body,“ netajil se při hodnocení zápasu pro klubový web bezprostředně po zápase trenér David Horejš svým zklamáním, před pondělním tréninkem už pro Deník hodnotil utkání s chladnou hlavou: „Chtěli jsme vítězství v těžkém zápase s Hradcem Králové potvrdit ziskem dalších tří bodů, jenže utkání v Chrudimi se nevyvíjelo z naší strany dobře. Domácí vytěžili z minima maximum, dali první gól z penalty a druhý nádhernou střelou po odraženém míči do šibenice a my museli dvakrát dotahovat.“

Po většinu času mělo Dynamo více ze hry. „Měli jsme tlak, ale nedokázali jsme si tentokráte vytvořit takové brankové příležitosti, jaké jsme měli v minulých zápasech,“ uznal trenér Dynama a dodal, že Chrudim se představila jako velice houževnatý soupeř. „Je tam nepříjemné prostředí a těžko se tam hraje. Ostatně doma dokázala Chrudim vyhrát třeba s Hradcem a vyřadit v poháru Mladou Boleslav,“ upozornil Horejš, dle něhož tudíž i bod z Chrudimi může při konečném účtování mít váhu. „My ten bod bereme a musíme se teď soustředit na další utkání,“ uzavřel.

Po pokutovém kopu, z nehož šla Chrudim do vedení, kopali penaltu také hosté a Kladrubský z ní vyrovnal na 1:1. „Obě ty penalty byly nařízeny správně a my samozřejmě byli rádi, že jsme dokázali srovnat ještě do konce prvního poločasu,“ vyzdvihl Horejš. „Do druhé půle jsme vstoupili mnohem lépe než do té první, vyvinuli jsme tlak a dali hned na začátku břevno. Vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy zápas otočíme, bohužel jsme se dopustili nesmyslné chyby, dovolili soupeři zahrávat přímý kop a po odrazu ode zdi to jejich hráč nádherně trefil. My ale měli reagovat jinak,“ mrzelo trenéra Dynama.

Závěr utkání se hrál v režii hostí. „Po zásluze jsme srovnali na 2:2 a měli pak velký tlak, chyběl nám ale taky ten pověstný kousíček štěstí,“ litoval David Horejš. „Ale jak říkám, musíme koukat dál a připravit se dobře na neděli, kdy máme doma první Jihlavu,“ pozval kouč Dynama fanoušky na nedělní šlágr (17).

JUNIORSKÁ LIGA
Dynamo ČB – Teplice 3:2 (2:1) – V pondělní dohráívce se u vítězů prosadili pendlové z áčka. Branky: 19. Sajčič, 24. Čermák, 70. Gebert – 48. Vošahlík (11), 77. Vošahlík. ŽK: Čermák – Soungole, Vošahlík, Dressler, Němeček. Diváci: 50. Rozhodčí: Mikyska – Pfeifer, Pečenka. Dynamo: Luksch – Řezáč, Kočí, Fišl, Krejčí (88. Zachař) – Čermák, Tomek (80. Lindák) – Šplíchal (85. Matoušek), Gebert, Kalousek – Sajčič.