Zimní příprava však neproběhla podle představ, z čehož nemohl být trenér Roman Lukáč pochopitelně nadšený.

„Náš kádr, bohužel, ve značné míře zasáhl covid, takže se kluci střídali na neschopence. Ani teď to ještě zdaleka není ideální. Někteří hráči si stále stěžují na dýchací potíže a ani nejsou schopni dokončit trénink,“ konstatoval zkušený kouč.

Koronavirus zasáhl i do programu přípravných zápasů, takže Hradec musel zrušit duely v Tasovicích a s béčkem budějovického Dynama. Absolvoval tak střetnutí s Pelhřimovem, turnaj v Kamenici nad Lipou a operativně se mu povedlo dojednat utkání s rakouským Waidhofenem.

„Musím ještě poděkovat klubu z Horního Žďáru, že nás teď nechal trénovat na přírodní trávě, abychom si na ni zase zvykli,“ zdůraznil.

Jindřichohradecký celek půjde do jarních odvet s trojicí nových tváří. Z angažmá v Německu přichází brankář Filip Hňup, který v tuzemsku naposledy chytal v Českém Krumlově, ze Sezimova Ústí získal středního záložníka Jakuba Škardu a z Pelhřimova krajního obránce Patrika Ficala. Odešel naopak pouze Jan Kubín, jenž bude působit v Třeboni.

„Máme poměrně úzký kádr čítající šestnáct hráčů, takže bychom ještě nějakou posilu uvítali, ale ono není moc kde brát,“ krčí rameny Roman Lukáč.

Základním cílem mužstva je udržet divizi. „Je třeba chytit začátek, kdy se střetneme s týmy pod námi, a získat nějaké body, abychom pak měli trochu více klidu,“ přeje si kouč.

Prvním soupeřem Jihočechů v jarní části bude Beroun, který se na stadionu u Vajgaru představí v neděli 13. března od 14.30 hodin. Středočechům podzim vůbec nevyšel a s pouhými osmi body se krčí na předposlední patnácté příčce. Hradec má na něj k dobru devět bodů a rád by náskok ještě zvýraznil.

„Beroun patří přesně do kategorie protivníků, s nimiž potřebujme bodovat. A nejlépe naplno. Z hráčů i přes zmiňované komplikace v přípravě vyzařuje chuť a odhodlání porvat se o vítězství. Navíc doma si nemůžeme s podobnými týmy dovolit ztrácet body,“ zdůraznil Roman Lukáč.

V dalších duelech Hradec zavítá na půdu čtrnáctých Sedlčan a poté hostí poslední Hořovic.


Načítám tabulku ...