Třetiligový Písek přezimoval na třetí příčce Fortuna ČFL, vcelku se mu vydařila zimní příprava, vhodně posílil a úspěšný měl i vstup do jarní části sezony, když z domácího hřiště vyprovodil pražský Vltavín výsledkem 5:0. Jenomže pak se do hry vložil koronavirus a myšlenky na útok na nejvyšší příčky soutěže vzaly za své. Bude to definitivní, nebo bude mít dobře rozpoložený kádr trenéra Milana Nouska mladšího možnost potvrdit formu?

Fotbalisté Písku jsou zatím doma a čekají na vývoj situace. „Hráčům jsme připravili plán, podle kterého se udržují. Rozvíjejí fyzickou připravenost i kondici a zařadili jsme také cvičení na rychlost a vytrvalost,“ prozrazuje lodivod aktuálně třetího celku tabulky a dále vysvětluje: „Je to individuální plán pro celý tým. Jsme ve třetí lize, nemáme týmového kondičáka, tudíž nelze takto narychlo zpracovat plány pro každého hráče zvlášť. Těžili jsme ale i z poznatků, které jsem získal od Kamila Hajduška nebo Martina Helda, kteří se dali na dráhu kondičního trenérství.“

Všichni se udržují v provozní teplotě, přestože nikdo nedokáže z určitostí tvrdit, zda se fotbalový kolotoč a jeho ročník 2019/2020 ještě vůbec roztočí. „Absolutně nedokážu říct. Ze strany profesionálních soutěží bude ten tlak na dohrání asi větší než v nižších soutěžích. Netroufám si tvrdit, jak to skončí. Pokud by se mělo začít až třeba za měsíc a déle, tak si myslím, že asi k dohrání naší soutěže nedojde,“ přidal svůj pohled trenér Nousek.

Ani on nezahálí. Také má svůj individuální plán. Sice nedělá kliky a dřepy a neabsolvuje všemožné běžecké vzdálenosti, ale na stavbě se rozhodně nenudí. „V uvozovkách díky nastalé situaci mohu chodit do své nesportovní práce na delší dobu, než když se trénuje. Během sezony mám v práci jiný režim a chodím dřív, abych se mohl věnovat trenéřině. Teď volný čas vyplňuji prací na stavbě,“ vysvětluje Milan Nousek.

Osobní kontakt není v těchto dnech doporučován a tak je potřeba využívat všech dostupných cest, jak práci týmu koordinovat a jak ho udržet v centru dění. „S klukama jsem v kontaktu a pravidelně spolu komunikujeme. Bavíme se individuálně a všem také posílám informace o aktuální situaci a vývoji, co se děje, co se dít bude a jakým způsobem mají pracovat,“ říká hlavní muž střídačky A-týmu FC Písek.

Především v nižších soutěžích převládá názor, že aktuální sezona dohrána nebude, ale v Písku se zatím alespoň dálkově trénuje. Hráči běhají i posilují a trenér staví domy. Zda svou snahu zúročí za měsíc, nebo až po létě, je zatím ve hvězdách.