„Samozřejmě jsme chtěli uspět a podřídili tomu i to, že jsme cestovali k utkání již o den dříve. Od sedmi večer však v Sokolově doslova lilo a nepřestalo až do zápasu. Hřiště tak bylo na hranici regulérnosti. O fotbale se vůbec nedá hovořit, byl to pouze boj o území, kdo bude blíže či dále od brány,“ začal hodnocení utkání vedoucí píseckého týmu Miroslav Grobár a pokračoval: „Domácí nakopla penalta v závěru prvního poločasu. Za co byla, to nikdo z nás netuší. Podařilo se nám vyrovnat ze standardky, kdy centr Bělouška uklidil do brány Schramhauser. Bohužel si vedení domácí vzali zpět, když jejich hráč centroval přes nohu jednoho z našich, míč přeletěl gólmana a soupeř to dával do prázdné brány.“

Domácí tak šťastně slaví první body v sezoně, Písek naopak poprvé na hřišti soupeře ztratil. „Terén hrozný, fotbal se hrát nedal, ale pro oba týmy to bylo stejné. Domácí byli namotivovaní, přizpůsobili se podmínkám více, rozkopali nás a bojovností to urvali. Sokolov si byl vědom, že na normálním hřišti by s námi měl problém, a tak zkrátka domácí tlačili, aby se hrálo i na té hrůze,“ doplnil k duelu M. Grobár.

Fortuna ČFL: FC Písek - SK Benešov 4:1 (0:1).
Chtěl bych zažít také nějaký klidný zápas, říká trenér Nousek

Písečtí fotbalisté musejí na zápas rychle zapomenout a soustředit se na další duel. Ten odehrají doma proti Slavii Karlovy Vary a znovu se bude hrát v pátek večer pod světly. Výkop zápasu je v 19 hodin.

Sokolov – FC Písek 2:1 (1:0)
Branky:
43. (PK) D. Kovář, 80. J. Mlika – 55. P. Schramhauser. ŽK: 2:2 (Hajdo, Stockner – Pravda, Sajtl). Diváci: 150. Rozhodčí: Paták – Duda, Kastl.
Sestava Písku: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Volf, Kotrba – Pravda (46. Kulík), Schramhauser (83. Petr) – Kalousek (83. Bílý), Koreš, Hrachovec (60. Stejskal) – Belej.


Načítám tabulku ...