Dálnice stála ve směru na Brno, v místě se tvořily dlouhé kolony. „Na 127. kilometru ve směru na Brno došlo před pátou hodinou ráno k havárii osobního vozidla. Kolem půl sedmé se stala v tomto úseku dopravní nehoda tří vozidel," informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Po půl deváté ráno už byla dálnice částečně průjezdná a kolona auta se začala pomalu rozjíždět.

Dopravní problémy na silnicích na Vysočině ale začaly už mnohem dřív. Ani ne hodinu po půl noci havaroval řidič nákladního vozu u Hořic, ve tři hodiny po půlnoci další u Obrataně. „Silnice spojující Obrataň a Tábor je po nehodě nákladního vozu uzavřená,“ informovala časně ráno mluvčí vysočinských hasičů Petra Musilová.

V loňském roce spáchalo na Vysočině sebevraždu sedmapadesát lidí. Ilustrační foto
Samota, smutek: na Vysočině spáchal sebevraždu rekordní počet důchodců

Ani jedna z prvních dvou čtvrtečních nehod se neobešla bez zranění. V tomto směru lépe skončila havárie dvou nákladních aut, ke které došlo před půl šestou ranní opět u Obrataně. Tou dobou už hasiči vytahovali autobus a následně také kamion, oba skončily mimo silnici u Jitkova.

V osm hodin ráno informovali hasiči o devíti dopravních nehodách. „Osm z nich bylo silničních, jedna železniční. Celkem se zranily tři osoby,“ upřesnila Musilová. Vozidlo s vlakem se střetlo u Moravských Budějovic. Aktuálně se střetla tři auta také v jihlavské Sokolovské ulici.

Ilustrační foto.
Díky internetu okradl 89 lidí z celé republiky: Vysočina se mu ale stala osudnou

Policie apeluje na motoristy, aby přizpůsobili jízdu stavu silnic. „Silnice na Vysočině jsou pokryté sněhem a na mnoha místech zledovatělé, je nutné dbát při jízdě zvýšené opatrnosti," uzavřela Kroutilová.