V našem „Křesle pro hosta“ kuchaře Martina Svatka vyzpovídala ředitelka domova Mgr. Martina Smětáková. Senioři pozorně a se zájmem naslouchali vyprávění o cestě mladého učně, rodáka z jihočeské Mladé Vožice až na prestižní kulinářské soutěže, které se pořádají po celém světě.

Dozvěděli jsme se, že na Svatkovu vyhlášenou liškovou polévku a pečenou husu se špekovými knedlíky a červeným zelím se do Tábora sjíždějí hosté z celé republiky.

Klienti kladli dotazy, zajímali se i o správné stravování v seniorském věku, oblíbené recepty Martina Svatka, nebo na jakých místech a pro které významné osobnosti šéfkuchař vařil. Setkání bylo velice inspirativní, milé a zprostředkovalo klientům vhled do současné gastronomie.

Táborský šéfkuchař Martin Svatek zavítal do bechyňského domova pro seniory.Táborský šéfkuchař Martin Svatek zavítal do bechyňského domova pro seniory.Zdroj: Martina Smětáková

Závěrem pan Svatek daroval jednu ze svých medailí našemu klientovi, 95letému kolegovi z branže, který se učil kuchařem, číšníkem v nejlepších hotelech v Praze a celý život se věnoval oblasti stravování na nejrůznějších pozicích. Všichni přítomní posluchači byli nadšení, když si odnášeli zákusek s láskou pečený od Martina Svatka.

Za článek a fotografie děkujeme Martině Smětákové.