Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Inspirujte ostatní, pošlete na nám na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojíme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Lucie Váchová, Jindřichohradecký deník
DOMÁCÍ ROHLÍKY
Rohlíky podle redaktorky Lucie Váchové.Zdroj: Lucie Váchová500 gramů mouky (míchám podle nálady hladkou pšeničnou s celozrnnou žitnou nebo špaldovou -  to pak je těsto hutnější a déle kyne)
60 gramů másla
8 gramů soli
280 ml vody
1/2 kostky droždí, nebo 1 sáček sušeného 

Nejdříve z trochy mouky, vody a droždí nechám na teple vykynout kvásek. S ním potom promíchám ostatní přísady. Po vykynutí těsta vyválím, nakrájím trojúhelníčky a smotám do tvaru rohlíku. Na plechu ještě nechám cca půl hodiny kynout. Pak se peče v rozpálené troubě na 230 stupňů asi 12 minut. Po upečení je sundám na rošt a nechám vychladnout. Před pečením rohlíky mažu vodou, možné je to třeba i vajíčkem a posypat solí, semínky, a podobně.