Celé se to seběhlo tak, že Martin nejprve uplatnil své kulinářské dovednosti v táborské nemocnici a pak se mu ozvala vedoucí DPS. Slovo dalo slovo a šlo se na věc. Kuchařský tandem a celý tým vytvořily 300 porcí hovězí knedlíčkové polévky a kachny s knedlíkem a červeným zelím (s tajnou Martinovou přísadou).

Z návštěvy v táborském DPS Čekanice udělal Martin Svatek s Ondřejem Gregorem Brzobohatým kulinářskou slavnost.
VIDEO: V Čekanicích senioři obědvali jako v luxusní restauraci

Pochutnali si nejen klienti DPS, ale i další táborští senioři ve svých domovech a sociální pracovníci G-Centra Tábor. Všichni vařili pro seniory oběd s láskou - a bylo to vidět i chutnat! „Byl jsem rád, že jsme spolu s kamarádem Ondrou mohl pro seniory uvařit. Sešli jsme se v pět ráno s personálem vyvařovny na Sídlišti nad Lužnicí. Ondřej, kromě toho, že skládá hudbu, také dobře vaří. Senioři byli našimi milými hosty,“ řekl Martin Svatek, který nevyloučil, že si něco podobného dříve nebo později nezopakuje.

Ředitelka G-Centra v Táboře Jaroslava Kotalíková měla jen slova chvály. „Obyvatelé domu byli velmi spokojeni. Myslím si, že to byla radost pro ně i pro kuchaře. Byla jsem svědky, jak je v Čekanicích odměnili potleskem.“

Tleskáme i my. A děkujeme se zpožděním za město Tábor.