Kaya v sobě má neskutečné kouzlo, které Vás přimkne a už nepustí. Je dokonalou společnicí, vydrží nehnutě ležet hodiny pod stolem, sleduje svého člověka na každém kroku. Miluje vycházky do přírody, těší se z volného prostoru a klidu. V našem výběhu se dokáže rozdovádět a řádit jako správná mladice a radovat se z daného okamžiku života. Jenom však na chvilku, pak se zase změní v dokonalou dámu. Je maximálně čistotná, v kotci si nic neničí, neštěká.

Kaya neměla na růžích ustláno, bojí se prudkých pohybů, silných zvuků, dokáže se vměstnat pod stůl či pod auto, jen aby se před situací schovala. K lidem má obecně nedůvěru, nebyla dobře socializována na svět lidí a vycházky do civilizace jsou zatím v nedohlednu. Bude potřebovat, aby za ní její budoucí páníček či panička několikrát přijeli, pomalu s ní navázali vztah a vytvořili důvěru.

Kaya je kompletně očkovaná, ošetřená proti vnějším i vnitřním parazitům a označená mikročipem. Fyzicky je ve výborné kondici. Podmínkou její adopce bude kastrace po aklimatizaci v novém domově.

Kaya má na svůj domov specifické požadavky, vzhledem k jejím strachům z lidského světa se hodí spíše do rodinného domku se zahradou v klidnější lokalitě, samozřejmě s přístupem dovnitř k páníčkům. Ideálně bez malých dětí, do klidné domácnosti. Hledá páníčka mírného, vyrovnaného, sebejistého, který jí s láskou ukáže, že není čeho se bát. Kaya bude se správným člověkem tím nejdokonalejším parťákem.

Máte-li o Kayu zájem, pošlete na e-mail utulek@tstabor.cz základní informace o Vás – nacionále, kontakt, adresu, kde by holčička bydlela, důležité info o své rodině, dětech, dalších zvířatech, zázemí a zkušenostech se psy. Prostě takový zvířecí životopis, ať máme představu o tom, jaký život Kaye nabízíte. Na e-mail Vám odpovíme, zavoláme a domluvíme si první seznamovací návštěvu. 

Kamila Šťastná
vedoucí Útulku Tábor pro psy a kočky