Závody, které jsou určené pro profíky, rekreační amatéry i děti, se letos konaly o víkendu 11. a 12. září. Jedná se o tři závody během víkendu. Účastníci, kteří dokončí všechny tři závody, obdrží speciální medaili. Díky Vlastě Slípkové a Martině Liškové se můžete na průběh závodu podívat i vy, za snímky jim děkujeme.

Spartan je způsob života:

Spartan vznikl v drsných zelených horách Vermontu. Na jeho počátku stál Joe deSena, adventure závodník světové třídy. 

Spartan Race představuje inovativní překážkové závody v celosvětovém měřítku. Ročně se koná více než 130 závodů po celém světě – nabízí tři základní závodní tratě s rostoucí délkou trati, stoupajícím počtem překážek a vzrůstající náročností. Spartan Sprint (5 K / 20+ překážek), Spartan Super (10 K / 25+ překážek) a Spartan Beast (21 K / 30+ překážek). Tratě jsou protkané překážkami: bahno, ostnatý drát, zdi, lana a oheň.

Také nabízí dětské závody (800 – 4,5km), speciální Spartan závody (pro závodníky s mentálním postižením nebo/a pro hendikepované s vývojovými vadami). Pro ty, kteří hledají další výzvy tu je Hurricane Heat (ve stylu výcvikového tábora) a Ultra (50 K, 60+ překážek).

Spartan – to je sport, komunita, filozofie, trénink a výživový program s každodenními doporučeními, podcast, řada knih, aktivity pro děti, tréninkové vybavení, komunikační kanály, seriál na NBC Sports, online časopis a měřené překážkové závody. (Zdroj: Spartan-race.cz)