Na 6 porcí:
300 g jemné špaldové mouky
špetka soli
15 g droždí
60 ml vlažného mléka
1 lžička cukru do kvásku
30 g oleje
150 g bílého jogurtu
1/2 žloutku (druhou půlku žloutku s trochou mléka použijeme na potření)

Necháme vzejít kvásek – droždí, mléko, cukr. Pak vypracujeme hladké těsto s kváskem. Necháme hodinku kynout. Těsto rozdělíme na 6 bochánků, každý rozválíme na obdélník – potřeme máslem – jemně zasypeme cukrem a skořicí, rozinkami – zatočíme – rozřízneme a zatočíme jako při ždímání – pak zatočíme do šneku a přesuneme na plech s pečicím papírem – necháme dokynout 30 minut. Potřeme vejcem s mlékem a dáme do rozehřáté trouby na 190 stupňů na 15 až 16 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

Další recepty a soutěž o nejlepší recept naleznete na webových stránkách vašeho Deníku. Soutěž trvá do půlnoci 5. června.

Máte také recept, který chcete ukázat čtenářům? Zašlete jej na adresu: leona.frohlichova@denik.cz.