Radka Třísková
Polský vepřový guláš

600 g vepřového masa
2 cibule
40 g sušených hub
100 g mraženého hrášku
400 ml vývaru
1-2 lžíce sádla
mletý kmín
sůl dle chuti
mletý pepř
1 lžička sladké papriky

Osmažíme na sádle cibulku, přidáme maso a opečeme. Přidáme papriku, mletý kmín, sůl, pepř a namočené sušené houby. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka, občas zamícháme. Když je maso měkké, přidáme hrášek a ještě chvilku dusíme. Můžeme podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami nebo s chlebem.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.