Hned na začátku roku se na svých židlích zapotili starosta Jiří Fišer a jeho stranická kolegyně z T2020 a místostarostka Kateřina Bláhová. Na jaře padla koalice a v závěru roku na sebe strhli pozornost sociální demokraté. Ti se rozštěpili a odtrhlíci postavili novou městskou organizaci. Z původní základny odešlo 31 lidí, mezi nimi i radní Tibor Stano, který delší dobu narážel na odlišný názor tehdejšího předsedy Jana Babora.

Shodně důvod rozdělení oba dva vidí v početné základně, v níž vznikaly různé podfrakce a byla již těžko ovladatelná. Podle Tibora Stana ale zásadní rozkol mimoděk způsobila bývalá starostka Tábora za ODS Hana Randová.
„Celé to začalo ve chvíli, kdy jsem navrhl odvolání bývalého jednatele Bytesu, s čímž předseda Honza Babor hluboce nesouhlasil a nesouhlasí dodnes. Zásadní rozpor ale přišel až ve chvíli, kdy byla přijímána paní Randová, tady se názory lámaly a diskuse přestala být věcná," upřesňuje svůj pohled Tibor Stano.

Jan Babor má k Haně Randové (nezvedala telefon) osobně blízko. Zájem ale měl přijít z její strany. „Řekla mi, že by do ČSSD ráda vstoupila, výbor ale pro přijetí nebyl a následná členská chůze pak nebyla usnášeníschopná. Jestli se bude hlasování opakovat, nevím," potvrdil bývalý šéf organizace, na jehož post byl nově zvolen Miroslav Smetana. Hana Randová se v roce 2013 rozloučila s ODS a před parlamentními volbami se připojila k exministru školství Josefu Dobešovi a jeho Hnutí pro zdraví a sport. Ve svém krátkém prohlášení tehdy uvedla, že ho chce aktivně zastupovat jak na regionální, tak i na celostátní úrovni. Úspěch se ale nedostavil. 

Také novou místní organizaci ČSSD čekají volby, a to hned 5. ledna. Předsedkyní již nyní je Nikola Johančíková, volit budou členové místopředsedu či místopředsedy. Z výboru přicházejí v úvahu Ivo Ludvík, Oldřich Semrád, Emil Nývlt, Miroslav Jahoda, Jaroslav Dvořák, Zuzana Berková nebo Jiří Stejskal.

Mít více městských organizací není nic výjimečného, dvě mají i v Soběslavi, ještě více v Českých Budějovicích. „Bylo nás už osmdesát, čímž schůze přestávaly být usnášeníschopné a s počtem členů se zvyšuje i názorová rozdílnost," připustil i Jan Babor.

Politická scéna v Táboře se zatřásla hned po Novém roce, kdy vypukla kauza pivních slavností, které si jejich zakladatel Alois Srb z Tábora převedl do Českých Budějovic. Důvodem se stala špatná komunikace mezi ním a Kateřinou Bláhovou. Starosta Fišer a místostarostka Bláhová z T2020 však únorové hlasování o odvolání, které navrhl František Dědičz ODS, ustáli s převahou.
Co už radnice neustála, byl komplot klubu ANO, který si zajistil hlasy pro převod fotbalového stadionu ze soukromého subjektu pod město. Koaliční spojenci tak učinili v rozporu s povolební dohodou, čímž koalice na jaře padla.