Téměř stovka návštěvníků se bavila při předčítání novely Taneční hodiny pro starší a pokročilé. Nepřetržitý monolog těkající v několika rovinách vyprávění interpretovalo celkem pět čtenářů, kteří překonali ostych a pomohli. Za odměnu si mohli po 22. hodině, kdy jsme se konečně dočkali zářícího úplňku, z kašny vylovit zaslouženého lahváče.

Třetí ročník

Již potřetí jsme se pokusili o propojení knihovny s obyvateli a návštěvníky Bechyně. Poprvé jsme se seznámili s místními pověstmi v rámci projektu Poznávání památek za letních úplňků.Druhý rok pozvání ke starobylé kašně přijal duchovní a vášnivý genealog pan Alois Sassmann, který představil dlouho očekávanou knihu Kořeny 4 o rodopisech rodin z Bechyně a okolí.

Kladné hodnocení nás těší a všem, kteří podpořili zájem o knihy a rozvoj čtenářství v Bechyni a přišli, děkujeme. A stále věříme, že se k příštímu čtení podaří předem získat víc aktivních čtenářů, kteří se nebudou bát předčítat před publikem a přihlásí se během července v místní městské knihovně. Letos se přihlásil pouze jediný odvážlivec. Ostatní „předčítači" se přidali až během čtení.

Autor: Eva Houdková