Při slavnostní příležitosti posvětili a zavěsili nový zvon, který vyrobil zvonař Michal Votruba. Po projevech starosty Jiřího Vrhela a zvonaře Michala Votruby zvon posvětil Jan Hamberger, který poté požehnal pamětní knize, kterou Myslkovičtí při příležitosti výročí vydali.

Nikola Švecová se synem Václavem.Zdroj: Deník / Jiří DintarNikola Švecová
„Žije se nám tu dobře. Hodně se děje kolem fotbalu, navíc se teď začali pořádat kulturní akce na místním zámku."

Myslkovičtí se nedávno pustili do odbahnění místního rybníka a také vybudovali nové sportovní hřiště. „Mám malého syna, tak hlavně hřiště je pro nás důležité," dodala Nikola Švecová. Rozvoj obce si chválí i starosta Jiří Vrhel.

„Za posledních dvacet let tady vyrostlo třicet rodinných domků. To je na obec naší velikosti velmi slušné," zdůraznil Jiří Vrhel s tím, že častěji se malé obce vylidňují, než aby se v nich stavělo. V současnosti v Myslkovicích žije 380 obyvatel a starosta věří v další nárůst.

Po projevu kronikářky obce Marie Hodinářové vyzdvihl čestný host, senátor Jaroslav Větrovský, důležitost kulturního a spolkového života v obci.
Ten si v obci chválí i místní rodačka Nikola Švecová. „Žije se nám tu dobře. Hodně se děje kolem fotbalu, navíc se teď začali pořádat kulturní akce na místním zámku,“ neskrývá Nikola Švecová nadšení.