Tradičně je složen z promítání pro školy, která se budou odehrávat v nízkoprahovém klubu Bouda,
v hlavním sále Městského divadla a v přednáškovém sále krumlovského gymnázia. Veřejné projekce mohou zájemci spatřit v divadelním sále krumlovského Městského divadla od čtvrtka do soboty. Slavnostní zahájení se uskuteční ve čtvrtek v 17 hodin v Městském divadle.

Od pondělí začne rozsáhlá přestavba jindřichohradeckého parkoviště pod muzeem fotografie. Centrum města tím pádem přijde o necelou stovku místk parkování zdarma. Z toho důvodu bude dočasně zlevněné parkování na Jitřence.

První pracovní den nového týdne se setkají radnív Táboře i Sezimově Ústí. Zatímco táborští budou rozhodovat o rozvoji alternativního školství ve městě nebo vybírat šéfa odboru kultury, sezimovoústečtí mají na programu pronájmy i prodeje bytů, vyhlášení dalšího ročníku soutěže studentských prací o Cenu Edvarda Beneše a opravy městských sportovních zařízení.

V úterý se ve veselském kulturním domě utkají žáci osmých tříd základních škol v matematice. V pořadí již 55. ročník tak opět připomene čestného občana Veselí, akademika Bohumila Bydžovského.
Dětské oddělení krumlovské nemocnice v úterý navštíví nemocniční klauni, kteří jsou vyškoleni pro práci s pacienty v nemocnicích. Akce byla oddělení věnována v rámci projektu a soutěže 10 rokov KapiBac, do které se oddělení přihlásilo.

Stavba dalšího úseku dálnice D3 mezi Ševětínem a Borkem odstartuje už ve středu. Slavnostní zahájení je naplánováno krátce před polednem na odpočívce pod železničním mostem u Ševětína.

Ve čtvrtek se fanoušci fotografa Pavla Talicha mohou vydat na vernisáž jeho výstavy Camera obscura. Vernisáž v Husitském muzeu v Táboře na Žižkově náměstí začíná v 17 hodin.

Jihočeské slavnosti vína se budou konat v pavilonu T na českobudějovickém výstavišti od pátku do soboty. Jedná se o prodejní výstavu s možností degustace, kde se budou prezentovat malí a střední vinaři převážně z oblasti jižní Moravy.

V pátek se koná v píseckém kulturním domě ples sportovců s vyhlášením nejlepších sportovců Písecka za loňský rok. Večerem bude provázet sportovní moderátor České televize Jan Smetana a o hudbu se postará českobudějovická kapela Yamaband. Budou připravená vystoupení píseckých karatistů i silových gymnastů nebo přehlídka Jitexu. Plesu se zúčastní také profesionální tenista a dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře Lukáš Dlouhý, který se narodil v Písku. Nebude chybět ani půlnoční slosování o hodnotné ceny a nejdůležitějším bodem programu bude vyhlášení nejlepších sportovců. Akci pořádá Písecký deník ve spolupráci s Centrem kultury města Písku a Českou unií sportu.

Letošní Festival Štít 2017 v Prachaticích uzavře v pátek nesoutěžní představení Divadelního spolku Kroměříž Na útěku. V pátek budou zároveň vyhlášeni vítězové přehlídky, a to jak z pohledu odborné poroty, tak i diváků.
V sobotu se táborští Sobotníci v rámci vlastivědné vycházky vydají po stopách vody. Sraz mají ve 14 hodin u četnické restaurace Na Pěkné vyhlídce. Společně navštíví čekanickou vodárnu.

V neděli sehraje druholigový fotbalový celek FC MAS Táborsko další mistrovské utkání proti Sigmě Olomouc před kamerami ČT4 Sport. Začátek televizního duelu na stadionu Soukeník v Sezimově Ústí bude ve 14.30 hod. (rde)