Nejlepší starosty a primátory měst za období let 2010 až 2014 vyhlásil Svaz měst a obcí ČR. Prezident Miloš Zeman při této příležitosti starosty označil za sůl země a za základ skutečné politiky.

„A přitom my si ve Vožici na žádnou politiku nehrajeme, a právě to považuji za největší úspěch," oponuje oceněný mladovožický starosta s dodatkem, že partikulární politikaření u nich na radnici vůbec nepraktikují.

V prvním ročníku soutěže svaz ocenil celkem 18 představitelů samospráv ze 300 nominovaných. Nejlepší starosty vyhlásil v každém ze všech 14 krajů a k nim odborná porota ještě vybrala nejlepšího primátora. „Mám radost, ale hlavně je nutné stále si udržet pokoru. Nevím, zda pracuji výrazně dobře, to ať soudí jiní, ale toto ocenění je oceněním pro všechny lidi kolem mě. Bez občanů a kolegů bych nebyl nic," říká Jaroslav Větrovský, který se uvolněným radním stal poprvé v roce 2002, kdy ředitelnu školy v Ratibořských Horách vyměnil za kancelář místostarosty Mladé Vožice. O čtyři roky později už obsadil i tu starostovskou. „Ta práce je obrovsky kreativní a nikdy jsem nelitoval, že jsem do toho šel. Je určitě víc vděčná než nevděčná."