Řev desítek motorů se v sobotu rozléhal celými Čelkovicemi. Na dvě stovky historických aut a motorek se vydalo na 14. ročník soutěže při setkání historických vozidel. Na silnicích Táborska jste tak mohli potkat nejenom staré nostalgicky známé škodovky a tatrovky, ale i řadu krásně nablýskaných vozů značek Praga, Chrysler, Henschel, Morris a dalších.

Po půl jedenácté se na nábřeží v Čelkovicích sjela první vozidla a aby auta ani motorky neblokovaly most přes Lužnici, postupně vyrážely do serpentin pod Pintovkou. Podívat se na krásně naleštěné garážové mazlíčky přišla také Ivana Zemanová s malým synem. „Jsou opravdu krásné, zvlášť se mi líbí ta stará zelená pragovka ze třicátých let. Miluju všechno z té doby. Samozřejmě jsou tu i jiná krásná auta, hlavně tu ale vidím hodně škodovek," popsala svoje dojmy ze setkání veteránů mladá žena. Mezi přijíždějícími vozidly jste mohli vidět auta Veřejné bezpečnosti, staré sanitky, hasičské stříkačky i americké bouráky s naleštěným lakem, motorky se sajtkárami i několik velorexů.

Kolem druhé hodiny se vozidla vracela z okruhu po okolí a řidiči je parkovali na Žižkově náměstí, odkud pak navečer odjížděli domů.

Autor: Veronika Gigalová