Nový cyklus přednášek s historickou tematikou zahájí dnes Národní památkový ústav v Č. Budějovicích. První akce v sídle památkářů na Senovážném náměstí od 17 hod. představí dudy, nástroj králů i žebráků slovem i hudebními ukázkami.

Vypořádání se s investorem v býv. kasárnách Jana Žižky, úpravy prostranství na Sídlišti nad Lužnicí nebo podání žádosti o dotaci na lávku pro pěší a cyklisty a projednání petice proti cyklostezce 
v Jeronýmově ulici. To jsou body z programu táborských radní, kteří se sejdou dnes.

Ve Veselí nad Lužnicí dnes uctí T. G. Masaryka, jehož výročí narození připadá na sedmý březen. U památníku u kulturního domu položí kytice ve 13 hod.
Od pondělí do pátku bude divadlo v Prachaticích patřit amatérským divadelníkům v rámci festivalu Štít 2016. Pořadatelé letos vsadili na hodnocení představení čistě diváky, přehlídka bude poprvé bez poroty.

Program si školáky připravila slavonická knihovna. Po celý týden jarních prázdnin jsou do budovy zváni čtenáři do 15 let i jejich kamarádi, kteří čtenářskou průkazku nevlastní, aby se pobavili, zasoutěžili si a vyzkoušeli si um při skládání puzzlů.

Hemodialyzační oddělení Nemocnice Písek pořádá od 8 do 13 hod. ve čtvrtek ke Dni ledvin preventivní akci spojenou s vyšetřením zdravotního stavu a pro zájemce i prohlídku budovy hemodialyzačního střediska. Letošní téma je stanoveno jako prevence chronických onemocnění ledvin se zaměřením na dětské pacienty.

Na sobotu odpoledne ohlásila Národní demokracie 
v Táboře na náměstí TGM demonstraci proti migraci a za vystoupení z EU. Táborem zároveň projde pochod, který má být protiváhou Národní demokracie. V neděli v Táboře v 15 hod. uctí v parku kostela sv. Jakuba a Filipa oběti holocaustu.