Do areálu soběslavské Jitony míří nový zaměstnavatel. Jeden z největších světových výrobců CD, DVD a gramofonových desek tady ještě letos otevře závod a zahájí polygrafickou výrobu. Pro ní se firma GZ Media chystá přijmout dvě stovky lidí. Uplatnění najdou převážně dělnické profese.

Informaci potvrdil i ředitel táborského úřadu práce Pavel Kaczor, se kterým společnost jedná o možné spolupráci: „Jsme schopni vytipovat vhodné uchazeče a formou rekvalifikace je i připravit. Zároveň zajistíme dostatek prostředků, abychom společnosti pomohli při rozjezdu třeba prostřednictvím příspěvků na mzdy nových zaměstnanců," uvádí ředitel úřadu.

GZ Media:
 • navazuje na více než 60 letou tradici bývalých gramofonových závodů v Loděnici u Berouna.
• Zaměstnává 1700 lidí a má zastoupení v řadě zemí Evropy

Podle generálního ředitele společnosti GZ Media Michala Štěrby se bude závod do budoucna rozšiřovat, a nejen to může umožnit soběslavský areál. „Pro přenesení části výroby mimo Berounsko jsme se rozhodli zejména kvůli nedostatku pracovních sil v regionu, který nás zásadně limitoval v dalším rozvoji. Pro výběr nové lokality pro nás bylo rozhodují nalezení vhodné výrobní haly, korektní jednání s jejím vlastníkem i aktivní přístup úřadu práce," shrnul Michal Štěrba.

Nábor nových zaměstnanců by měl začít během září a postupné zahájení výroby plánuje GZ Media na listopad. „Pokud mají lidé o práci zájem, hlásit se mohou přes táborský či soběslavský úřad práce, kde dostanou další informace," řekla mluvčí společnosti Jana Březinová s tím, že nabírat se budou seřizovači či opraváři strojů, ale nejvíce se uplatní manuálně zruční zájemci.