V Táboře začne týden zasedáním radních, kteří mají mimo jiné na programu osud sportovního areálu u zimního stadionu či rekonstrukce areálu v Kvapilově ulici.

Ve středu se v Českých Budějovicích koná 4. ročník Raftových primátorek, závodů středoškolských týmů.

Písečtí vyberou ve čtvrtek místa pro nový plavecký bazén. Z užšího výběru zvolí místo pro aquapark obyvatelé města v anketě, a to koncem letošního roku.

V pátek ve 14 hodin bude otevřeno Muzeum loutkářského umění v Kotnovské ulici, které realizuje finská režisérka animovaných filmů Katariina Lillqvist.

V pátek a v sobotu se koná již 41. ročník mezinárodní automobilové soutěže Rallye Český Krumlov. Na soutěžící čeká 14 rychlostních zkoušek o délce 170 kilometrů.

Pódiová vystoupení, opičí dráhy, skákací hrady, mega trampolína, prezentace Armády ČR, expozice tábornické činnosti, lanové aktivity, jízdy na lodích, zoo koutek, hry se zvířecí tematikou a řada soutěží, ale také ukázky her, které hrály děti v dřívějších dobách nabídne letošní Bambiriáda. Uskuteční se 
v Českých Budějovicích v areálu u sportovní haly od pátku do neděle.

Bezinkovou limonádu, želé nebo bezinkovo rýžovou palačinku budou vyrábět ti, kdo 
v sobotu navštíví dubské mateřské centrum Dupy Dub, kde je připraveno bezinkové odpoledne. Zájemci se mohou hlásit do pátku 14. května.

Každý, kdo se chce přesvědčit o tom, jak přesný je tachometr v jeho vozidle, se může v sobotu vydat do Dačic. Strážníci městské policie připravují od 14 do 16 hodin tradiční preventivní dopravní akci, při které budou řidičům bezplatně radarem měřit rychlost.

V neděli se na strakonickém hradě poprvé uskuteční svatební veletrh. Konat se bude od 10 do 18 hodin.